Згадуємо, які дебютні трейлери були у минулих GTA / фото Rockstar

В очікуванні GTA 6: згадуємо попередні дебютні трейлери Grand Theft Auto

20:15, 04.12.2023
4 хв.

Ніщо не може настільки різко зупинити ігровий світ, як трейлер нової частини культового кримінального бойовика Rockstar.

З моменту виходу культової GTA 3 в 2001 році, творці з Rockstar Games одночасно стали однією з найшанованіших студій в галузі – і однією з найбільш неговірких. Rockstar рідко ділиться інформацією про свої ігри, навіть попри те, що кожен їх реліз ця подія не тільки в геймерській спільноті, але і у світі загалом.

Навпаки, Rockstar приділяє особливу увагу трейлерам, особливо дебютним. У міру того, як франшиза кримінальних бойовиків стрімко зростала, трейлери Rockstar стали вау-моментами в засобах масової інформації – їх дивляться, досліджують і обговорюють уважніше, ніж 99% трейлерів до фільмів і серіалів.

Напередодні дебютного трейлера GTA 6, який покажуть вже завтра, ми вирішили припустити, чого варто очікувати, і зібрали дебютні ролики минулих основних частин серії, починаючи з трійки. Новий трейлер майже напевно матиме щось спільне з ними.

Grand Theft Auto 3 (2001)

Трейлер GTA 3 ознаменував собою дух 2000-х років – з саундтреком в стилі техно, який нібито потрапив прямо з "Матриці". У ньому зафіксовано декілька яскравих моментів, які стануть візитівкою серії: високошвидкісні поліцейські погоні, викрадення автомобілів і використання ракетних установок і вогнеметів. 

По ньому відразу ставало зрозуміло, що Ліберті-Сіті – небезпечне місце.

Grand Theft Auto: Vice City (2002)

Захід і чайки на березі Ocean Beach. Вечірки біля басейну на даху. Неонові ночі в клубі Малібу – дебют улюбленого фанатами антигероя Томмі Версетті (його грає Рей Ліотта зі "Славних хлопців") в його фірмовому пастельному костюмі.

Дебютний трейлер Vice City вийшов безтурботним і навіть 20 років потому і в перетиснутій якості сочиться атмосферою і наповнений приємними басами і луною синтезаторів "Summer Madness" від Kool & The Gang.

Grand Theft Auto: San Andreas (2004)

Дебютний трейлер San Andreas називається прямолінійно – "Ласкаво просимо в Лос-Сантос". У ролику Rockstar демонструє небачену кількість нових функцій: велосипеди, графіті, баскетбольні міні-ігри, можливість управляти джетпаком і т.д.

Також в 2004 стався різкий поворот сюжету, пропонуючи зануритися в атмосферу 90-х, а головним героєм зробили чорношкірого гангстера. У той час, коли в індустрії розваг рідко з'являлися небілі герої, це було сміливе рішення.

Grand Theft Auto: Liberty City Stories (2005)

На тлі успіху перших трьох частин Grand Theft Auto на PlayStation 2 і Xbox, Rockstar хотіла зробити здавалося б неможливе: перенести той же досвід на портативну платформу. Цей трейлер був опублікований лише через кілька місяців після того, як Sony PSP потрапив у магазини. І Liberty City Stories стала яскравою демонстрацією дивовижної графіки цього портативного пристрою.

80-секундного трейлера, що супроводжувався суворим гітарним треком за авторством Danger Mouse, що пізніше став музикальною темою гри, було достатньо, щоб переконати людей придбати нову консоль Sony.

Grand Theft Auto: Vice City Stories (2006)

Меланхолія пронизує Vice City Stories, приквел до GTA: Vice City (2002). З піснею Foreigner "I Want To Know What Love Is", що звучить на фоні, він переконливо демонструє вміння Rockstar відтворювати місця і періоди американської історії з ностальгічною любов'ю і турботою.

Grand Theft Auto IV (2008)

Поява Xbox 360 і PlayStation 3 поклало початок нової ери в іграх. Водночас Rockstar зробила паузу, щоб перевести дух після того, як за чотири роки випустила три культові номерні частини. Минуло чимало часу після виходу GTA: San Andreas, і до Rockstar накопичилося безліч питань: чи зможе вона виправдати очікування, покладені на неї?

Ці питання зникли через 60 секунд після перегляду дебютного трейлера GTA 4. Цей трейлер ознаменував різкий поворот від глузливого гумору і фарсу попередніх ігор в бік більш серйозного авторського підходу. У трейлері головний герой гри Ніко Белік, ветеран югославської війни, дає обітницю: "Все буде інакше". Виявляється, "інакше" – було не так вже й погано.

Grand Theft Auto V (2013)

Справжній наркотик для ігрових мас. Трейлер представив красовитого головного героя, колишнього професійного злочинця Майкла де Санта, і одночасно підкреслив любов Rockstar до Південної Каліфорнії – повної каньйонів, полів для гольфу, пішохідних стежок і звивистих шосе. 

Він розповідає, що переїхав в місто, оскільки хотів піти на спокій і бути зразковим сім'янином. Однак кримінальне минуле його не відпустило. Враховуючи понад 90 мільйонів переглядів на YouTube, не можна заперечувати, наскільки бентежно було бачити, як Rockstar грандіозно завершує еру PlayStation 3/Xbox 360. 

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся