Прикарпаття отримало понад 11 млн.грн. на реалізацію урядової програми «Цукровий діабет».

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації з гуманітарних питань Василь ГЛАДІЙ.

За його словами, “цього року на реалізацію цієї програми ми отримали 11 мільйонів 100 тисяч грн.”.

Відео дня

«З них 5 мільйонів 200 тисяч – це цільова субвенція з державного бюджету для області, – додав заступник голови облдержадміністрації. - 2 мільйони 800 тисяч – кошти місцевого бюджету. І 3 мільйони 300 тисяч – додаткова дотація з державного бюджету».

В.ГЛАДІЙ поінформував, що нині в Івано-Франківській області проживають 28,5 тис. хворих на цукровий діабет. З них 4 тисячі – інсулінозалежні. Серед них – 190 дітей.

«Діти на 100% забезпечені інсуліном імпортного виробництва, – наголосив він. - Дорослі повністю забезпечені вітчизняним інсуліном і частково – імпортним». На його думку, додаткова дотація дає можливість забезпечити «всіх без винятку імпортним інсуліном до кінця цього року і на початок наступного».

Керівництво Івано-Франківщини доручило керівникам районів і міст забезпечити хворих на цукровий діабет таблетованими цукрознижувальними препаратами, засобами введення інсуліну і самоконтролю. Також лікувально-профілактичні заклади отримають тести-смужки для глюкометрів.