По всій Україні будуть здійснені перевірки спеціальних шкіл-інтернатів.
 
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко після відвідання дитячих закладів Кіровоградської області.
 
Павленко розповів, що, зокрема, він відвідав Шостаківську загальноосвітню спеціальну школу-інтернат, навколо якої нещодавно спалахнув скандал. За його словами, у цьому закладі були виявлені грубі порушення, як у веденні особових справ дітей, так і у встановленні діагнозу. Раніше подібні порушення вже були виявлені в чотирьох областях.
 
"Такі перевірки буде здійснено по всій Україні. Проте, до них не можна підходити формально або карально. Їх потрібно здійснити максимально об`єктивно. Але, це не так легко", - пояснив Уповноважений.
 
Коли саме розпочнуть подібні перевірки Павленко не уточнив.
 
*** 13 червня ТСН повідомляла, що редакція отримала лист, у якому вихованці Шостаківської загальноосвітньої школи-інтернату звинуватили вчителів у тортурах.
 
Прибулим на місце журналістам вихованка школи-інтернату заявила, що вчителька била її кулаками по нирках за те, що вона відмовлялася йти спати. За її словами, педагоги в інтернаті б`ють дітей і за менші провини. У той же час вихователі заявили, що ученицю ніхто не чіпав і вона часто обманює. Педагоги також скаржилися, що вихованці агресивні й некеровані.
 
В даний час ситуацію в інтернаті перевіряє прокуратура. "Проведено судово-медичний огляд дівчинки, в ході якого жодних тілесних ушкоджень на тілі виявлено не було", - розповіла представник прокуратури Кіровоградської області Наталія Алексєєнко.
 
В управлінні освіти пообіцяли, що посилять дисципліну.