Які симптоми перенесеного коронавірусу / фото ua.depositphotos.com

Симптоми коронавірусу в більшості випадків збігаються з симптомами грипу, так що говорити про коронавірус як про діагноз можна тільки при наявності результатів тесту.

Читайте такожТрадиційний спад після вихідних: за добу в Україні зафіксували троє менше 10 тисяч нових випадків-19

Часто навіть після звернення до лікарів при підозрі на коронавірус тест показує помилково негативні результати і пацієнту можуть поставити діагноз – грип, ГРВІ та багато інших. Ви можете провести два тижні в ліжку, думаючи, що у вас звичайна застуда, проте може виявитися цілком навпаки.

Відео дня

Лікар Сергій Грошев розповів, як визначити, що ви перехворіли на коронавірус, пише видання "Новина.Ю".

Так, лікарі визначили, що багато наслідків COVID-19 присутні в житті людини довгий час навіть після одужання. Саме за цими наслідками можна зрозуміти, що людина була хвора саме коронавірусом. Це актуально для тих, хто хворів у легкій формі і не робив тест.

Грошев розповів, що у перехворілих коронавірусом помічений кашель, задишка, загальна слабкість, а також порушений нюх. Слабкість з'являється через гіпоксію, яку викликає ураження легенів. Тривалість симптомів залежить від кожного випадку.

"Чим більшою мірою була вражена легенева тканина, тим довше будуть зберігатися симптоми перенесеного вірусного захворювання. Тому важливо, щоб заходи з реабілітації починалися вже з перших днів захворювання", – підкреслив лікар.

Симптоми коронавірусу: що варто знати

Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу