Найчастіше «Омікрон» вражає верхні дихальні шляхи / фото - УНІАН, Мусиенко Владислав

Названо новий симптом "Омікрону". Виявилося, що у хворих на коронавірус, яким діагностували саме новий штам, може спостерігатися біль у вухах.  

Про це повідомляється у Telegram-каналі "Коронавірус info".

Так, американські вчені з'ясували, що при захворюванні на новий штам хворі можуть відчувати біль у вухах. Експерти радять не ігнорувати цей біль, адже саме це може бути симптомом коронавірусу та важливою ознакою "Омікрону".

Відео дня

"Найчастіше "Омікрон" вражає верхні дихальні шляхи (рот, ніс). Саме це спричиняє біль у вухах, зазначив доктор з інфекційних захворювань Каліфорнійського університету", - додали у Telegram-каналі.

Раніше у МОЗ вже розповідали, чим відрізняється "Омікрон" від попередніх штамів. Новий штам має значно коротший інкубаційний період, він становить від 2 до 5 днів. У порівнянні зі штамом "Дельта", він передається в 7 разів швидше, в порівнянні з штамом "Дельта".

Читайте такожPfizer і BioNTech почали випробування вакцини проти ковід-штаму "Омікрон"Людина, яка захворіла на "Омікрон", може інфікувати інших вже у першу добу після зараження. При новому штамі значно частіше виникає біль у горлі (у 53% випадків проти 34% для "Дельти").

Як повідомляв УНІАН, вчені визначили, скільки часу "Омікрон" здатен триматися на різних поверхнях.

Вас також можуть зацікавити новини: