Вчені розповіли, чи ефективно займатися спортом тільки у вихідні / фото ua.depositphotos.com

Китайські вчені провели дослідження і з'ясували, що і ті, хто займається спортом тільки у вихідні, і ті хто займається ним регулярно мають більш низькі рівні черевного жиру, окружності талії, жирової маси всього тіла.

Таким чином, вони з'ясували, що люди, у яких є час на заняття спортом тільки у вихідні, худнуть точно так же, як і ті, хто займається фізичними вправами весь тиждень, пише Newsweek.

"Люди намагаються наздогнати повсякденне життя, щоб нейтралізувати небезпеку малорухливого способу життя, але у них менше вільного часу, щоб дістатися до тренажерного залу", - сказав Ліхуа Чжан, вчений з охорони здоров'я Китайської Академії медичних наук.

Відео дня

Окрім занять у тренажерному залі, Чжан рекомендує скелелазіння, піші прогулянки, їзду на велосипеді та біг як відповідні заняття на вихідних. 

Коментуючи дослідження, Беверлі Чанг - доцент кафедри клінічної медицини в Weill Cornell Medicine сказала, що результати підтверджують переконання, що будь-яка фізична активність краща, ніж її відсутність. "Головний висновок полягає в тому, що люди повинні вести активний спосіб життя будь-яким способом, який їм підходить", - зазначила фахівець.

Інші новини про фізичні вправи

Люди проводять робочий день за комп'ютером і, незважаючи на знання про користь спорту, нехтують навіть короткочасними тренуваннями. А насправді 30 хвилин спорту щодня можуть дати організму 5 переваг, тому не обов'язково проводити години в тренажерному залі, щоб принести користь здоров'ю.

Вас також можуть зацікавити новини: