Експерти стверджують, що ходьба дуже корисна для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Всупереч тому, що міф про 10 тис. кроків на день був розвінчаний, вчені все ж зійшлися на думці, що всього 4000 кроків на день знижують ризик "смертності від усіх причин".

Дієтолог і експерт з довголіття Мітіко Томіока, яка сама прагне проходити 10 тис. кроків на день, каже, що це "найефективніший спосіб займатися спортом - просто прогулятися", - пише CNBC. Вона розповіла, чому навчилася з тих пір, як почала звертати увагу на кількість кроків.

Ходьба корисна для тіла і розуму

Відео дня

Як відзначили фахівці, 10-хвилинна прогулянка на вулиці здатна забезпечити отримання 80% денної норми вітаміну D. Крім того, регулярна ходьба може поліпшити психічний стан. Дослідження підтверджують це: аеробні вправи можуть допомогти впоратися з тривогою, як і тривале перебування в лісі.

При цьому фахівці стверджують, що щоб щодня проходити по 10 тис. кроків, потрібно бути цілеспрямованим і додають, що мотивацію знайти буває непросто, особливо в похмуро-сірі зимові дні.

Експерти порадили дивитися на ходьбу, як на шанс, а не як на рутину. Наприклад, ви можете послухати музику, розповідь, зателефонувати другові.

Фахівець з довголіття зазначила, що після щоденних прогулянок краще спить, стає спокійнішою, а додатковий час, проведений для себе, допомагає їй бути більш терплячою зі своєю сім'єю. 

Користь ходьби

Вчені вже давно тердять, що регулярна ходьба дуже корисна для здоров'я. Вони навіть знизили рівень норми кроків з 10 тис. до 4 тис, аби мотивувати людей, особливо з сидячим способом життя, проходити за день хоча б необхідний мінімум.

Вас також можуть зацікавити новини: