Особливо корисними виявилися інтенсивні фізичні навантаження / фото pixabay.com

Переваги регулярних фізичних навантажень можуть зберігатися довше, ніж багатьом здається. Такого висновку дійшли американські дослідники.

Навіть якщо людина завершила регулярні тренування кілька років тому, вони все одно продовжують впливати на її здоров'я позитивно, як з'ясували вчені. Їхнє дослідження продемонструвало, що переваги фізичних навантажень є набагато тривалішими, ніж багатьом здається, пише MedikForum.

Читайте такожСтало відомо, скільки потрібно ходити пішки кожен день для схуднення

Відео дня

Вони зберігаються навіть у тому випадку, якщо люди вже не приділяють спорту таку кількість часу або взагалі перестають тренуватися. У деяких випадках користь від тренувань зберігається і через 10 років після їхнього завершення. Втім, все залежить від типу фізичних навантажень, якими ви займалися.

Учасники дослідження практикували різні навантаження, від помірних на кшталт пішої ходьби до бігу в швидкому темпі й занять з обтяженнями. Згодом з ними зустрічалися через різні проміжки часу, і навіть через 10 років організм деяких людей, які давно закинули тренування, був більш здоровим, порівняно з тими, хто ніколи не тренувався. Це стосувалося і зайвої ваги, і різного роду серцево-судинних маркерів. Особливо корисними були інтенсивні фізичні навантаження.

Нагадаємо, ВООЗ рекомендує кожній здоровій людині проходити 10 тисяч кроків на день.