Постраждалому водієві Шефіра зробили операцію: лікар розповів подробиці про стан чоловіка

Олександр Іванько був доставлений вчасно на автомобілі швидкої допомоги.

Олександр Іванько, який отримав вогнепальне поранення під час замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра, знаходиться в стабільному стані. Йому зробили операцію.

Про це розповів головний лікар клінічної лікарні "Феофанія" Ігор Семенів в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Пацієнт був доставлений до нас машиною швидкої допомоги з певним діагнозом. За чинним законодавством я не маю право його розголошувати. Медичну допомогу йому надали в повному обсязі. Його стан стабільний, загрози життю немає. Він знаходиться в одному з відділень інтенсивної терапії", - розповів головлікар.

При цьому він спростував, що потерпілий перебував у реанімації.

Читайте такожПолковник СБУ назвавши можливий мотив замаху на Шефіра (відео)"Коли людина надходить з таким діагнозом, то вона спочатку опиняється в операційній, а потім вже в одному з відділень інтенсивної терапії. А скільки він там пробуде, визначається його станом", - пояснив Семенів.

За його словами, операція пройшла гладко, стандартно, без будь-яких ускладнень та запевнив, що чоловікові надали всю необхідну допомогу.

"Це звичайна операція, яку ми неодноразово проводили пораненим на фронті. Таких операцій дуже багато. У пацієнта не було втрати крові. Реабілітаційний період залежить від того, як буде проходити період загоєння. Не можна виключати можливі ускладнення в результаті вогнепального поранення. Ми сподіваємося, що все заживе легко", - розповів медик.

Він зазначив, що у водія Шефіра поранення в ногу.

"Його доставили в Феофанію, тому що лікарня могла бути найближче від місця нападу або тому що він співробітник Офісу президента й знаходиться на обслуговуванні у "Феофанії", - підсумував головлікар лікарні.

Замах на радника президента Шефіра: що відомо

У середу вранці, 22 вересня, в районі села Лісники Київської області невідомі особи відкрили вогонь по автомобілю першого помічника президента України Сергія Шефіра. В результаті його водій отримав три вогнепальні поранення. Зараз він перебуває в реанімації в лікарні "Феофанія".

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що Шефір після замаху перебуває в стані шоку і припускає, що злочинці могли стріляти саме по ньому, а в водія потрапили випадково.

Радник голови офісу Михайло Подоляк, коментуючи ранковий напад заявив, що для нього він є очевидною спробою демонстративного вбивства ключового члена команди.

Глава Нацполіції України Ігор Клименко назвав три версії причин замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра: тиск на вище керівництво держави; дестабілізація політичної ситуації в країні; спецслужби іноземних держав.