Полковник СБУ вважає, мотив замаху на Сергія Шефіра економічний / ілюстративне фото УНІАН

Замах на першого помічника і друга президента Володимира Зеленського – Сергія Шефіра, могли скоїти з економічного чи політичного мотиву.

Швидше за все, замах на Шефіра скоєно з економічного мотиву, розповів полковник Служби безпеки України у відставці Олег Старіков в ефірі каналу "Україна 24".

Експерт також поділився думкою щодо втілення у життя самого замаху. На його думку, стрілка прикривала група з п'яти-шести осіб.

Читайте також"Професіонали так не працюють": ЗМІ дізналися нові подробиці замаху на Шефіра"…Якщо стрілки забрали всі гільзи, значить, вони професіонали, якщо покидали гільзи, сигарети, поплювали там тощо – це певні аматори, яких найняли якісь люди для того, щоб налякати або якось помститися…", – сказав Старіков.

Співбесідник додав, що зараз для оперативників, слідчих "найгарячіша пора".

"Найголовніше – мотив скоєння злочину: або економічний, або політичний. Я більше схиляюся до економічного", – заявив полковник.

Замах на Сергія Шефіра – головні подробиці

В районі села Лісники Київської області 22 вересня невідомі зловмисники обстріляли авто, в якому їхав Шефір. Помічник Володимира Зеленського не постраждав.

У результаті обстрілу три вогнепальні порання отримав водій. Постраждалого доправили до лікарні "Феофанія". Життю водія нічого не загрожує.

Очільник фракції партії "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія сказав, що після замаху Шефір був у стані шоку.

Правоохоронці озвучили три версії замаху на Шефіра – для тиску на вище керівництво України, у зв'язку з державною діяльністю та з метою дестабілізації політичної ситуації у державі.

Сам Шефір дотримується думки, що замах є спробою залякати владу.