Кількість договорів збільшується / фото УНІАН Володимир Гонтар

Українські страховики за 9 місяців 2020 року уклали 2.2 млн.електронних полісів ОСАГО, що на 193% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомляє Forinsurer, сума премій за такими договорами склала 1.9 млрд. грн. (+244%).

Читайте такожУ іншому кварталі українські страховики виплатили по ОСАГО понад 600 мільйонів гривень

Відео дня

Всього за весь час роботи системи «електронний поліс» (з лютого 2018) кількість електронних договорів склала понад 3,8 млн. шт.

Частка договорів ОСАГО, укладених через страхову SaaS-платформу EWA склала 21%.

Українське ОСАГО активно рухається в напрямку діджиталізації галузі, успішно імплементуючи різні інновації зі сфери фінтеху. Саме в ОСАГО першим з'явився "електронний поліс", завдяки йому страхувальник познайомився з самою можливістю укладати договори страхування онлайн.

Як пише видання, Динаміка укладення електронних договорів підтверджує, що це зручний і затребуваний автовласниками сервіс.

Частка електронного поліса зростає в загальному обсязі укладених договорів ОСАГО.

За підсумками 2019 року вона становила близько 15%, у січні 2020 року – майже 29%. Згідно з даними за перше півріччя 2020 р., частка електронних договорів становить близько 30% від загальної кількості.

Що таке ОСАГО

Як повідомляє Wikipedia, ОСАГО - це обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів. Це вид страхування відповідальності, що виник в США в 1920-х роках і отримав дуже широке поширення в 1940-1950-х роках в Європі (а пізніше - і в іншому світі), при якому об'єктом страхування є майнові інтереси, пов'язані з ризиком цивільної відповідальності власника транспортного засобу за зобов'язаннями, що виникають внаслідок заподіяння шкоди життю, здоров'ю або майну потерпілих при використанні транспортного засобу.

ОСАГО вводилося у всіх країнах як соціальний захід, спрямований на створення фінансових гарантій відшкодування шкоди, заподіяної власниками транспортних засобів і як фінансовий інструмент підвищення безпеки дорожнього руху.

Збільшення кількості договорів ОСАГО

Кількість укладених в Україні договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАГО) в електронній формі в січні-червні 2020 року склало понад 1,3 мільйона штук, що в 3,2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Кількість укладених в Україні договорів ОСАГО у січні-березні 2020 року склала майже 1,8 мільйона штук, що на 0,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, частка електронних договорів ОСАГО у загальній кількості укладених за цей період договорів склала майже 30%.

Станом на 21 серпня 2020 року в Україні термін врегулювання страхових спорів по ОСАГО скоротили до 77 днів.