Сума страхових платежів ОСАЦВ  за вказаний період зросла на 20% / Фото прес-служби Інго

Кількість укладених в Україні договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ) у січні-березні 2020 року склало майже 1,8 млн штук, що на 0,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте такожКабмін збільшив бюджет Фонду соцстрахування на випадок безробіття на 6 мільярдів гривень

Як повідомили в прес-службі Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), сума страхових платежів за вказаний період зросла на 20% - до 1,3 млрд грн.

Відео дня

Згідно з повідомленням, страховики ОСАЦВ здійснили понад 37,5 тис. виплат постраждалим в ДТП, що на 10,3% більше січня-березня 2019 року, при цьому сума виплат збільшилась на 15,1% - до майже 684,3 млн грн.

Також повідомляється, що з початку укладання електронних договорів страхування в лютому 2018 року до кінця першого кварталу 2020 року кількість електронних договорів ОСАЦВ перевищила 1,9 млн штук, а сума страхових платежів за такими договорами склала понад 1,5 млрд грн.

"У першому кварталі 2020 року частка електронних договорів у загальній кількості укладених за цей період договорів страхування підійшла до 30%",- наголошується в повідомленні.

За даними МТСБУ, на кінець квітня поточного року кількість електронних договорів ОСЦПВ склала 2,17 млн штук на загальну суму 1,7 млрд грн, минулого місяця страхувальники уклали рекордну кількість електронних договорів за місяць - 250 тис. штук.

«Карантин, в якому ми живемо з середини березня, продемонстрував, наскільки важливою виявилася робота з діджитальною трансформацією галузі ОСАЦВ. Цифрові рішення допомогли зберегти організованість роботи страхових компаній і можливість продовжувати якісно обслуговувати клієнтів", - цитує прес-служба генерального директора МТСБУ Володимира Шевченка.

Як повідомляв УНІАН, Моторне (транспортне) страхове бюро України в 2019 році виплатило постраждалим в ДТП своїх гарантійних фондів понад 212 млн грн, що на 30,2% більше, ніж у 2018 році. При цьому кількість виплат зросла на 20,1% - до 7217 штук.

Обсяг страхових платежів за електронними договорами ОСАЦВ в 2019 році склав майже 930 млн грн.

Довідка УНІАН. Моторне (транспортне) страхове бюро України являє собою об'єднання страховиків, які здійснюють діяльність у сфері страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ). Членство страховиків у МТСБУ є обов'язковою умовою для здійснення такого виду страхування. Нині активними учасниками об'єднання є понад 80 страхових компаній.