Ілюстрація REUTERS

Кількість укладених в Україні договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ) в електронній формі у січні-червні 2020 року склало понад 1,3 мільйона штук, що в 3,2 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте такожМоторне бюро продовжує роботу над переведенням в електронний формат страхового поліса "Зелена карта"Як повідомили в прес-службі Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), сума страхових премій за такими договорами за вказаний період зросла в 3,9 раза – до 1,12 мільярда гривень.

При цьому в другому кварталі 2020 року у порівнянні з першим кварталом кількість електронних полісів ОСЦПВ збільшилася на 42% – до майже 780 тисяч штук.

Відео дня

Згідно з повідомленням, загальна кількість електронних договорів, укладених з початку роботи даної системи в лютому 2018 року досягло позначки 2,7 мільйона штук, а сума премій по них склала майже 2,2 мільярда гривень.

Зазначається, що ТОП-20 страховиків становлять 86% від загальної кількості укладених електронних полісів у першому півріччі.

У прес-службі з посиланням на генерального директора МТСБУ Володимира Шевченка підкреслили, що ситуація з коронавірусом мотивувала ще більше сфокусуватися на подальшому впровадженні діджитальних інновацій у роботі Бюро.

«Електронні сервіси, які працюють в ОСЦПВ, зіграли особливу роль під час карантину, коли українці відчули, що від можливості віддалено укласти договір або оформити ДТП прямо залежить безпека і здоров'я  їх та оточуючих... Галузь ОСЦПВ в найближчі роки повинна навчитися виконувати свою основну функцію - створювати страховий захист для автовласників - новим способом, на основі цифрових технологій. Необхідно всі ті електронні сервіси, які вже ефективно працюють, інтегрувати разом з новими рішеннями в єдину цифрову платформу автомобільного страхування. Зокрема, серед важливих кроків до цієї мети розглядаємо можливість поступового запровадження віддаленого врегулювання страхових подій в ОСЦПВ», – цитує прес-служба Шевченко.

Як повідомляв УНІАН, кількість укладених в Україні договорів ОСЦПВ в січні-березні 2020 року склало майже 1,8 мільйона штук, що на 0,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, частка електронних договорів ОСЦПВ у загальній кількості укладених за цей період договорів склала майже 30%.