Чим посипати доріжки в ожеледь - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

При мінусовій температурі на вулиці і сильних морозах починається ожеледь - природне явище, що доставляє масу незручностей. По-перше, поспішати на роботу по зледенілих доріжках не вийде - дуже слизько, по-друге, легко можна впасти і травмуватися. УНІАН розповість, чим посипати доріжки в ожеледь, щоб комфортно пересуватися.

Чим можна посипати лід, щоб не було слизько - варіанти

Як правило, співробітники ЖКГ використовують спеціальний реагент від льоду, який допомагає зробити поверхню тротуару більш стійкою. Також популярний пісок і сіль - це хоч і більш дорогий спосіб, але вельми звичний. Однак існує ще 2 засоби, які цілком можна брати на озброєння, особливо якщо вам потрібно зрозуміти, як очистити тротуарну плитку від льоду або сходинки самостійно.

  • Оцет

Звичайний столовий оцет - шикарний реагент від льоду, адже він має дуже низьку температуру замерзання. Якщо нанести оцет на лід, він буде швидко танути, а вода не встигне замерзнути. Все, що вам потрібно - це змішати в ємності оцет з водою в пропорції 1:1 і за допомогою пульверизатора обприскати проблемну ділянку. Якщо кірка льоду занадто щільна, збільште кількість оцту вдвічі.

Відео дня
  • Харчова сода

Ще один бюджетний засіб від льоду на дорозі, який є у кожного українця вдома. Содою користуватися потрібно так само, як якщо б ви вирішили посипати доріжки піском - просто обробити сходинки або тротуар порошком соди. Вона діє повільніше, ніж оцет, але теж добре розтоплює лід. Більш того - забезпечує зчеплення між взуттям або поверхнею дороги, а також безпечна для тварин.

Засіб від льоду на дорозі, щоб розтопити його

Іноді буває так, що ви з'ясували, чим можна посипати лід, щоб не було слизько, але часу чекати немає. Тоді рекомендуємо спробувати просто прибрати полій за допомогою домашніх сумішей. Вам потрібно взяти:

  • 2 літри гарячої води;
  • 1 ч. л миючого засобу для посуду;
  • 2 ст. л спирту.

Все це необхідно змішати в ємності і прямо з неї нанести саморобний реагент від льоду на доріжки, тротуар або сходинки. Коли лід розтане, його можна прибрати за допомогою лопати, а зверху посипати проблемні ділянки харчовою содою або піском, щоб запобігти подальшому утворенню криги.

Вас також можуть зацікавити новини: