Чи можна зберігати бензин у пластиковій каністрі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Тримати бензин у каністрі про всяк випадок - це гарна ідея. Як відомо, випадки можуть бути різними, особливо в нинішніх умовах війни, і краще нехай паливо буде "про запас". Але зберігати його потрібно правильно і для цього, виявляється, не всяка тара підходить. Розповідаємо, яку ємність краще взяти і чому, а також як довго можна зберігати бензин у каністрі.

Як зберігати бензин - яка тара підходить, а яка - ні

Зазвичай бензин зберігають у каністрах - з них паливо зручно заливати в бак. Раніше, до "пластикової ери", каністри були виключно металевими, але пізніше пластик став популярнішим. Це зрозуміло: він легший і дещо зручніший у користуванні, проте не всякий пластик підходить для зберігання пального.

Наприклад, на АЗС у звичайну пластикову тару бензин не наливають - це заборонено. Річ у тім, що у звичайному пластику є ризик займання парів бензину - пластик накопичує на поверхні статичну електрику, і внаслідок тертя є ймовірність виникнення іскри та загоряння пального. Перевозити і зберігати бензин у такому пластику теж заборонено.

Відео дня

Для бензину, як його заливки, так і зберігання, існують спеціальні сертифіковані пластикові каністри. На них стоїть позначення UN - тобто, така ємність відповідає міжнародним стандартам з перевезення небезпечних вантажів, вона перевірена і може використовуватися для палива. Також зверніть увагу, щоб:

  • каністра була герметичною;
  • її можна було зручно і надійно горизонтально розмістити і закріпити;
  • каністра була на 10 і 20 літрів - такі найбільш затребувані, 5-літрової може бути мало, але це вирішувати вам.

Металева каністра для бензину вважається універсальною, хоча і менш зручною. Роблять такі каністри зі сталі або алюмінію, і вони дешевші за пластикові.

Скільки можна зберігати бензин в каністрах

Зберігати бензин у ємностях, якими б вони не були - металевими чи пластиковими - роками не можна. Є тимчасові обмеження, яких потрібно дотримуватися, для того щоб пальне не втратило якість - у бензину теж є термін придатності.

Скільки можна зберігати бензин у металевій каністрі

У металевій каністрі бензин можна зберігати до 1 року - після цього його потрібно використати або ж перелити в спеціальну бочку чи цистерну, але тільки не пластик.

Як довго можна зберігати бензин у пластиковій каністрі

У спеціальних пластикових каністрах бензин можна зберігати не більше 6 місяців. Зберігати паливо слід у темному і прохолодному місці - наприклад, у ямі в гаражі або в погребі.

Раніше ми розповідали, як прибрати лід з лобового скла і не подряпати його.

Вас також можуть зацікавити новини: