Чим відмити старий липкий жир - сода і оцет / depositphotos.com

Жирні плями на кухні можуть бути справжнім головним болем. Вони неприємно прилипають і тверднуть з часом, створюючи проблеми при їх видаленні. Але не впадайте у відчай! Існує кілька ефективних способів, за допомогою яких ви зможете впоратися з самими впертими жирними забрудненнями.

Чим можна відмити засохлий жир з посуду

Рекомендується використовувати спеціальні миючі засоби. Вони допоможуть розм'якшити і відмити засохлий жир, залишаючи поверхню чистою і блискучою:

  • Нанесіть засіб на господарську губку.
  • Добре потріть забруднення жорсткою стороною губки.
  • Змийте водою, в разі необхідності повторіть кілька разів.

Якщо жир вже міцно вріс в поверхню і його видалення здається складним, відповіддю на питання, чим краще відмити застарілий жир, стане звичайна харчова сода. Засипте плями содою, залийте гарячою водою, сильно потріть і змийте, прибравши верхній шар забруднення. Повторюйте процедуру, поки пляма не піде. Для духовки можна зробити пасту - додати трохи води до рівної кількості соди і лимонної кислоти.

Відео дня

Як прибрати застиглий жир на кухні, якщо він прилип до поверхонь або посуду - рекомендується застосовувати гарячу воду з миючим засобом або рідким милом. Додавання невеликої кількості оцту також може допомогти у розчиненні та видаленні застиглих плям.

Як видалити прилиплий жир

Таке забруднення може виявитися досить впертим, але впоратися з ним реально. Для цього використовуйте сильний спеціальний засіб, наприклад, порошок або спрей.

Нанесіть його на забруднену поверхню (якщо використовуєте порошок, залийте невеликою кількістю води) і дайте йому подіяти деякий час - 10-15 хвилин, потім ретельно протріть і промийте.

Чим відмити застарілий жир з витяжки

Витяжка - одне з місць, де жир часто збирається і застигає. Для видалення застарілого жиру з витяжки використовуйте універсальний очищувач для кухонних поверхонь в пульверизаторі. Нанесіть спрей і трохи почекайте - він розм'якшить забруднення, забезпечуючи чистоту і хорошу роботу техніки.

А якщо ви задумалися, чим відмити старий липкий жир на плиті, потрібно просто використовувати миючий засіб кілька разів. Нанесіть велику кількість порошку на всю поверхню плити, залийте окропом до консистенції пасти, втирайте в плями і почекайте 15 хвилин.

Після цього сильно потріть жорсткою стороною губки і змийте, повторіть процедуру. Коли ви думаєте, чим відмити застарілий жир на плиті, пам'ятайте, що не можна використовувати металеві губки, щоб не залишити подряпини. Можна застосувати дерев'яну або силіконову лопатку.

Важливо: якщо ваша плита склокерамічна, для неї підходять тільки спеціальні миючі для таких поверхонь! Використовувати будь-які інші засоби і методи не дозволяється, щоб безповоротно її не зіпсувати.

Чим відмити застарілий жир з пластика

Пластикові поверхні можна відмити за допомогою спеціального засобу для пластику або універсального очищувача. Такі предмети можна також протерти гарячою водою зі звичайним миючим для посуду і ретельно промити.

В особливо важких випадках використовуйте спирт - добре промочіть їм ватний тампон і потріть пляму.

Жирні забруднення на кухні - це виклик, але правильними засобами і методами ви зможете повернути поверхням чистоту і блиск. І не забувайте, що запобігти - легше, ніж справлятися з наслідками. Регулярно протирайте поверхні з миючим засобом, особливо плиту відразу після приготування їжі, і думати, чим відмити пригорілий жир, вам більше не доведеться.

Вас також можуть зацікавити новини: