Чим підгодувати малину навесні / pixabay.com

Щоб отримати врожай, малину підгодовують протягом усього теплого сезону. Першу підгодівлю потрібно зробити вже ранньою весною. Коли і чим підгодувати малину для гарного врожаю - читайте в матеріалі УНІАН.

Раніше ми розповідали, що посадити під грушею, щоб вона дала урожай.

Чим навесні підгодувати малину     

Малину зазвичай починають підгодовувати відразу після того, як зійде сніг, і грунт прогріється до +5-6°С. Для весняного добрива дуже добре підійдуть органічні - вони допоможуть малині активно піти в ріст і утворити багато зав'язей.

Відео дня
  • Перегній або компост

Добриво вносять з розрахунку одне відро - під кущ. Також його потрібно вносити в пухкий і заздалегідь зволожений грунт і рівномірно розподілити по поверхні. 

  • Коров'як 

Настій коров'яку готують в пропорції з водою 1:10. Під кожен кущ вносять по 1 літру добрива.

  • Пташиний послід

З пташиним послідом важливо не переборщити: настій курячого посліду готують в пропорції з водою 1: 20. Так само, як і настій коров'яку, вносять по 1 літру під кожен кущик.

Можна використовувати також кролячий або козячий послід, але пропорції настою тоді будуть 1:10.

  • Деревна зола

Містить багато мінеральних речовин, які любить малина. Золу можна вносити в чистому вигляді, а можна також приготувати настій: розвести 600 г золи в 10 літрах води, дати добу настоятися і полити малину - по 2 літри на кущ.

Добрива не радять змішувати - краще вносити окремо. Наприклад, спочатку можна підгодувати малину коров'яком, а через два тижні - внести золу.

Готове універсальне добриво від досвідчених дачників

Є ще одне натуральне і повністю готове добриво, яке можна використовувати протягом усього літа - це падалиця. Падалішні яблука потрібно прибирати в будь-якому випадку, так чому б не пустити їх на корисну справу? Для цього потрібно уздовж посадок малини викопати канавки глибиною 15-20 см, висипати туди яблука, внести трохи золи, води і закопати. У самому малиннику так робити не варто - можна пошкодити коріння. Коріння кущів скраю дотягнуться до добрива. На падалицю добре реагують також смородина і агрус.

Вас також можуть зацікавити новини: