Для чого потрібен піддон в духовці / фото depositphotos.com

Абсолютно всі стаціонарні кухонні газові та електричні плити, в яких є духовка, забезпечені спеціальним ящиком, розташованим знизу. Парадокс в тому, що купивши нову плиту, жодна господиня не звертає увагу на шафу під духовкою.

Ми уважно вивчаємо режими роботи плити, звикаємо до нових ручок і конфорок, але чомусь ніколи не замислюємося над тим, для чого потрібен простір під духовкою.

Раніше ми писали про те, як відмити духовку, а сьогодні розповімо вам, про функції вашої плити, про які ви навіть не здогадувалися.

Відео дня

Для чого потрібен ящик в духовці

У кожній плиті під духовою шафою знаходиться невеликий простір з окремими дверцятами. У це складно повірити, але практично всі господині використовують цей простір неправильно. Як показує практика, шафу під духовкою або взагалі ніколи навіть не відкривають, оскільки вона залишається непоміченою, або їй знаходять абсолютно неправильне застосування.

Однак початкове призначення цього простору полягало в підтримці температури щойно приготованих страв або розігріві їжі. 

При проектуванні кухонних плит передбачалося, що господиня зможе прибрати посуд з готовою стрвою в шафу під духовку. В результаті вона отримає 4 вільні конфорки для подальшого приготування, а їжа довго не охолоне, оскільки увімкнені конфорки будуть підтримувати температуру і в духовці, і в шафі під нею. 

Тому відповідь на питання про те, для чого потрібна полиця під духовкою мксимально проста - для гарячої їжі, якщо потрібно, щоб вона якомога довше не остигала. 

Як правильно відкрити ящик під духовкою - лайфхак

Якщо ви тільки зараз помітили, що у вашій плиті під духовкою є дивні дверцята, а інструкція давно і безповоротно загублена, не смикайте за ручку ціх дверцят - ви не зможете їх відкрити.

Якщо ви не знаєте, як відкрити ящик під духовкою, виходьте з того, що практично у всіх плитах такі ящики роблять висувними. Тобто дверцята такої шафки неможливо відкрити, її потрібно витягнути разом з усією шафкою.

Щоб отримати доступ всередину, вам потрібно взятися за ручку, що знаходиться на дверцятах, якщо ручки немає - за передню панель знизу, злегка підняти дверцята і потягнути ящик на себе. 

Що можна зберігати в ящику під духовкою / фото ua.depositphotos.com

Не робіть цього ніколи - що не можна зберігати під духовою шафою

Якщо говорити про те, що можна зберігати в ящику під духовкою, то більшість господинь вважають за краще зберігати там начиння, яким рідко користуються. Як правило це сковорідки, форми для випічки або горщики для запікання. Що стосується каструль, то в більшості випадків вони просто не помістяться в шафку під духовкою.

Однак є те, що зберігати в шафі під духовкою категорично не можна. Навіть не намагайтеся зберігати там чашки, тарілки, келихи або склянки. По-перше, постійно нагинатися за ними буде просто незручно, по-друге, гаряча духовка - це не найкращий сусід для скляного або порцелянового посуду. А по-третє - якщо в духовці буде готуватися соковита страва, краплі витеклого з дека соусу або жиру можуть просочитися в поддуховочну шафку. Посуд, що стоїть внизу, не забрудниться, але мити доведеться весь без винятку.

Для чого потрібен піддон в духовці

Зовні піддон нагадує звичайне глибоке деко і, як запевняють професійні кухарі, у нього є кілька призначень. По-перше, саме в піддон стікає жир з м'яса, яке смажиться на рожні. По-друге, у піддон ставиться ємність з водою, якщо ви випікаєте бісквіт або запіканку на водяній бані.

Вас також можуть зацікавити новини: