Як швидко почистити решітку духовки / фото ua.depositphotos.com

Вимити підлогу і змахнути пил може кожен, проте не всі вміють тримати духовку в чистоті. Думка про те, як прибрати іржу з решітки від духовки може вганяти в тремтіння, проте не варто засмучуватися. Насправді секрет того, як очистити решітку в духовці, дуже простий.

Раніше УНІАН розповідав, чому чиста постільна білизна смердить - що робити у таких випадках, тепер же пропонуємо вам 5 способів, завдяки яким думка про те, як очистити духовку від багаторічного нагару, більше ніколи не змусить вас нервувати. 

Як прибрати іржу з решітки від духовки лимонною кислотою

Перший спосіб здивує вас своєю простотою. Лимонна кислота є майже на кожній кухні, але навіть при її наявності деякі люди продовжують ламати голову і думати, чим відмити нагар з решітки. Рішення буквально перед носом! Всипте пакетик лимонної кислоти в склянку води і перемішайте. Отриманою сумішшю намажте весь нагар і жир на решітці духовки. Після цього почекайте близько години і можете змивати кислоту з решітки. Ви здивуєтеся, але такий розчин дійсно допомагає впоратися із забрудненнями.

Відео дня

Як очистити решітку духовки від жиру - візьміть соду

Другий спосіб не менш простий. Змішайте харчову соду з водою, щоб суміш була схожою на густу кашу. Після цього нанесіть її на іржаві і забруднені жиром місця решітки. Зачекайте близько 30-40 хвилин і можете змивати. Такий розчин можна наносити кілька разів, а якщо на решітці не залишаються подряпини, то додатково її можна обробити металевою губкою.

Як швидко і легко очистити духовку картоплею

Для третього способу вам знадобиться трохи більше інгредієнтів:

  • трохи солі;
  • брусочок господарського мила;
  • одна сира картоплина.

Розріжте її навпіл і натріть плоску частину картоплі сіллю або шматочком мила.

Після цього використовуйте половинку картоплі в якості мочалки, тріть нею іржу і забруднення. Сіль вступить в реакцію з крохмалем і ефективно відмиє навіть засохлий жир.

Чим відмити нагар з решітки - використовуйте кетчуп

Четвертий спосіб здається трохи дивним. Однак насправді кетчуп дійсно може допомогти вам очистити решітку. Просто намажте ним іржу та місця, покриті жиром, і залиште решітку на 30 хвилин. Після цього змийте кетчуп і ви побачите, як від жиру не залишиться і сліду.

Як очистити решітку в духовці газованою водою

І якщо ви не хочете мазати решітку кетчупом або у вас немає вдома лимонної кислоти, то на допомогу прийде проста газована вода, накшталт "Спрайту" або "Кока-коли". У складі напоїв є ортофосфорна кислота, яка ефективно бореться з жиром і іржею. Дістаньте решітку з духовки і знайдіть для неї таз або ж відро. Потім залийте її напоєм і залиште на день, після чого просто змийте залишки бруду і насолоджуйтеся чистою решіткою.

Вас також можуть зацікавити новини: