Де взяти світло якщо відключили електрику / фото depositphotos.com

Нинішньої зими в українських будинках часто може пропадати світло через обстріли енергетичної інфраструктури. Раніше ми розповідали, як економити світло вдома, щоб допомогти енергетикам швидше налагодити роботу.

Але якщо електрики в будинку не буде, то і економити нічого. На випадок раптових відключень світла українцям рекомендують заздалегідь купити деякі речі в будинок. Ці предмети допоможуть простіше пережити кілька годин без електрики.

Лампочка з акумулятором

Якщо електрики не буде кілька годин, освітлювати будинок допоможе лампочка з акумулятором. Така лампа може забезпечити світло в будинку на кілька годин, якщо акумулятор буде заздалегідь заряджений. Такі лампи не пожежонебезпечні і досить економні, оскільки зазвичай в них використовується економне світлодіодне світло.

Відео дня

У різних інтернет-магазинах таку лампу можна купити в середньому за 200-300 гривень. Мінімальна ціна стартує від 80 гривень. Приблизно за 1200 гривень можна купити лампу, яка світить багато годин.

Ліхтар

У кожен будинок рекомендується купити кілька ліхтариків. Вони бувають декількох видів. Ліхтарики на акумуляторі працюють довше за інші, але вони не допоможуть, якщо в момент відключення світла акумулятор буде не заряджений. Ліхтарик на батарейці - досить надійний варіант. Механічні ліхтарики працюють до тих пір, поки їх заводять вручну, і ще кілька хвилин.

Повербанки

Повербанк - незамінний пристрій для людей, які часто користуються смартфонами. З їх допомогою можна зарядити телефон без світла. Повербанки потрібно заряджати заздалегідь, поки електрика включена. Чим вища потужність пристрою, тим важче і більше буде повербанк.

Автомобільний зарядний пристрій

Багато електронних девайсів можна зарядити від прикурювача автомобіля. Якщо у вас є машина - варто купити перехідник для прикурювача, щоб зарядити інші пристрої при відключенні світла.

Генератор

Електрогенератор - це великий акумулятор, який може живити холодильник, чайник, обігрівач та інші прилади. Генератори бувають різних видів - на сонячній енергії, газі, дизелі або бензинові.

Генератор на бензині менш потужний, але дешевший за інших. Він врятує при коротких відключеннях світла. Дизельний генератор краще брати для дачі або приватного будинку, де багато побутових пристроїв.

Сумка-холодильник

Сумка-холодильник або термосумка збереже свіжими продукти, якщо відключать холодильник. Залежно від розміру і потужності вона може зберігати холод від 2 до 7 годин. А якщо використовувати акумулятори холоду, то час збільшиться до 12 годин.

Портативна газова плита

Власникам електроплит на випадок перебою з електрикою рекомендується купити портативну газову плиту, яка працює від газових балонів. Така плитка також виручить в ситуації, якщо буде відключений газ. Вартість однієї плити становить приблизно 800-2000 гривень, а один балон коштує від 80 гривень.

Чайник на акумуляторі

У таких чайниках в пристрій вбудовано акумулятор, який дозволяє закип'ятити воду без електрики. Раніше їх купували переважно мандрівники, щоб закип'ятити воду в будь-яких умовах. Зараз такий прилад буде корисний удома, щоб завжди мати під рукою гарячу воду та приготувати напівфабрикати без світла. Обійдеться така техніка приблизно 300-400 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: