В Україні триває сезон кавуна, але щоб улюблені ласощі не перетворилися на отруту, потрібно правильно їх зберігати. Кавун - швидкопсувний продукт, у якому розмножуються шкідливі бактерії. І якщо порушити умови зберігання, то можна серйозно отруїтися.
Цілий кавун залишається свіжим місяць. Але щойно ягоду розрізають, термін зберігання різко зменшується. Дізнайтеся і запам'ятайте, скільки можна зберігати розрізаний кавун і як подовжити його "життя".
Скільки зберігати розрізаний кавун
За кімнатної температури розрізана ягода зберігається всього кілька годин. А на прямих сонячних променях ще менше. Тому якщо кавун залишили на ніч на столі - краще його викинути.
У холодильнику за правильних умов кавун може зберегтися на 48 годин. Не зберігайте ягоду довше зазначеного терміну - у ній швидко розмножуються бактерії, що роблять плід непридатним до їжі.
Як зберегти розрізаний кавун свіжим надовго
Ідеальний варіант, як зберігати розрізаний кавун, - викласти на тарілку розрізом донизу і упакувати в харчову плівку разом із посудом. Також ягоду можна викласти у велику тару з кришкою.
Це допоможе не тільки довше зберегти фрукт свіжим, але також захистить від сторонніх запахів. Через пористу структуру м'якоть без захисту миттєво вбирає аромати з усього холодильника.
Також для тривалого зберігання не варто розрізати кавун на дрібні скибочки. А якщо вже розрізали, то краще з'їсти їх одразу - термін придатності таких шматочків зовсім невеликий.
Найдовше ласощі збережуться, якщо розрізати їх на шматочки і заморозити. У морозилці кавун залишається придатним до вживання місяцями.