Як герметизувати взуття - методи / depositphotos.com

Осінь і зима - періоди, коли на вулиці утворюється велика кількість вологи - з калюж або снігового покриву. Під час прогулянки або короткої дороги від будинку до роботи ваші черевики можуть промокнути, а це загрожує не тільки деформацією взуття, але і застудою. УНІАН розповість, яке просочення взуття від промокання найефективніше і як зробити його своїми руками.

Раніше ми говорили про те, як розтягнути взуття, якщо воно тисне - в залежності від матеріалу.

Взуття мокне зсередини або зовні - причини

Перш ніж шукати засіб захисту від вологи для вашого взуття, потрібно визначитися з тим, чому взагалі взуття почало промокати. Причина може таїтися в пошкодженні матеріалу або підошви - для того, щоб це зрозуміти, ретельно огляньте взуття з різних сторін. Якщо знайшли дірки, тріщини або будь-які інші ознаки деформації, несіть черевики в ремонт або викидайте.

Відео дня

Також взуття промокає, якщо матеріал, з якого воно зроблене, нестійкий до великої кількості вологи. Тоді ви повинні створити додатковий захисний шар - в цьому допоможе просочення взуття від промокання з магазину або засіб, приготований своїми руками.

Не промокають тільки ті черевики, чоботи і кросівки, що зроблені з гуми або гладкої натуральної шкіри. Нубук, замша і будь-які інші матеріали з ворсистою поверхнею розмокають досить швидко - їх краще або не вибирати на такі сезони, або обробляти чим-небудь.

Водовідштовхувальне просочення для взуття своїми руками - варіанти

Якщо ви вирішили, що зимові або осінні черевики потребують захисту, не поспішайте купувати дорогий засіб з мас-маркету - зробіть універсальний розчин своїми руками. Не знаєте, що треба зробити, щоб взуття не промокало - записуйте варіанти.

Обробка взуття парафіном з бензином для запальничок

Вимийте і висушіть взуття, а потім переконайтеся, що у вас є:

  • тертий парафін - 1 ч. л;
  • бензин для запальничок - 100 гр.

Змішайте зазначені інгредієнти в ємності, поки парафін повністю не розчиниться. Змочіть ватний диск в отриманому розчині і обробіть їм непомітну ділянку взуття. Якщо ніяких змін немає - виконайте це з усією поверхнею черевик. Залиште взуття на ніч, а потім використовуйте за призначенням. 

Просочення взуття від промокання на основі олії

Даний засіб підходить і для натуральної шкіряного взуття, і якщо штучна шкіра промокає. Вам знадобляться:

  • касторова олія - 2 ч. л;
  • лляна олія - 2 ч. л;
  • тертий парафін - 100 гр.

Всі ці інгредієнти змішайте в одній ємності і нагрійте на водяній бані до повного розчинення парафіну. Змастіть отриманою сумішшю взуття, але не дуже рясно - від великої кількості "касторки" черевики можуть стати жорсткими і незручними. Залиште взуття на 6-8 годин, а потім використовуйте для прогулянок.

Чистий парафін або віск - варіант, чим захистити взуття від води

В якості альтернативи вищевказаним засобам ви можете використовувати парафін або віск без додаткових інгредієнтів. Враховуйте, що стеаринові свічки в даному випадку не підходять - в складі стеарину багато жирних кислот, а вони від вологи не захищають. Для того, щоб гарантувати сухість взуття, натріть улюблену пару парафіном або воском, а потім просушіть феном - такий метод допоможе вам забути про промоклі ноги.

Вас також можуть зацікавити новини: