Не гріють батареї в квартирі - що робити / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В Україні починається опалювальний сезон, але багато українців скаржаться на ледь теплі радіатори в будинках. Особливо часто така проблема буває у жителів верхніх поверхів багатоповерхових будинків. Раніше ми розповідали, як покращити нагрівання батареї за допомогою недорогих трюків. А якщо вони самі по собі ледь теплі, то з радіатора потрібно спустити повітря.

Зробити це можна без допомоги фахівців. Видалення повітря з радіатора допоможе підняти тиск всередині конструкції і поліпшить нагрів. Проводять процедуру в будинках з центральним опаленням і тільки після того, коли дали тепло. Перед тим, як спустити повітря з батареї, підготуйте порожню пляшку і викрутку або розвідний ключ.

Як развоздушіть батареї самостійно

Про те, як видалити повітря з батарей опалення, розповів майстер на всі руки в TikTok. Спочатку знайдіть на краю батареї маленький гвинтик. Він називається кран Маєвського. Візьміть велику пляшку з кришкою і виріжте у верхній частині два отвори один навпроти одного - одий більшого розміру, другий - меншого.

Відео дня

Великий отвір притуліть до батареї біля крана. У маленький вставте викрутку або розвідний ключ. Відкрутіть гвинт і почекайте, поки з нього вийде повітря. Потім з отвору почне виливатися вода. Щільно закрийте гвинт, коли потік води стане рівномірним. Після цього протягом 5 хвилин батареї опалення стануть набагато гарячішими.

Так само можна розповітрити чавунну батарею. Але в цьому випадку може знадобитися більше фізичних зусиль, щоби відкрити кран на радіаторі.

Вас також можуть зацікавити новини: