Чому батареї холодні / фото ua.depositphotos.com

Якщо батареї ледь теплі і слабо гріють - не поспішайте скаржитися в ЖКГ. Кожна людина може своїми способами поліпшити нагрів батареї, щоб в кімнаті стало тепліше. Зробити це зовсім нескладно - вам не потрібні ніякі спеціальні навички. Називаємо три способи зробити батареї гарячішими.

Раніше ми писали, як утеплити вікна на зиму.

Продуйте батареї феном

Брудні і запилені батареї гріють набагато гірше чистих. Звичайна чистка батареї може поліпшити її нагрівання на цілих 25%. Перевірте, чи є на ребрах конвекторах пил - він заважає передачі тепла. Витирати всю пил вологою губкою довго - є спосіб простіше.

Відео дня

Швидко очистити батареї від пилу можна за допомогою фену. Спочатку постеліть під батарею папір або рушник, щоб на них впала пил, а потім продуйте батареї феном зверху і збоку. 

Ізолюйте стіну за батареєю

Чим більше різниця температур між стіною і батареєю, тим більше тепла втрачається. Найчастіше стіни набагато холодніші за батареї, адже вони виходять на вулицю.

Щоб тепло йшло в кімнату, а не гріло стіну, купіть в будь-якому будівельному магазині тепловідбиваючі екрани. Таку теплоізоляцію встановлюють за батареєю по всьому периметру.

Створіть циркуляцію повітря

Тепле повітря буде швидше переміщатися вглиб кімнати, якщо встановити біля батареї вентилятор. Так тепло пошириться навіть в найвіддаленіші кути кімнати. Для цього трюку достатньо невеликого кишенькового вентилятора.

Вас також можуть зацікавити новини: