Як прибрати іржу з будь-якого металу за 3 хвилини / колаж УНІАН, фото Pixabay, ua.depositphotos.com

Іржавий наліт дуже псує зовнішній вигляд будь-якого предмета і скорочує його термін служби. Люди постійно вигадують нові способи боротьби з цією вічною проблемою. Раніше ми розповідали, як прибрати іржу з металу за допомогою соди, оцту або лимонної кислоти. Пропонуємо ще один засіб, визнаний ефективним багатьма людьми - кетчуп.

Ідея прибрати іржу з металу кетчупом здається безглуздою, але вона дійсно працює. Про це розповів користувач Фейсбуку, який за допомогою томатного соусу спробував видалити наліт з підставки. Результат перевершив усі очікування, а інші користувачі пояснили його з наукової точки зору. Тепер і ми поділимося з вами, як прибрати іржу з металу в домашніх умовах.

Як прибрати іржу кетчупом

Секрет того, як видалити іржу, дуже простий. Знадобиться лише кетчуп і фольга.

Відео дня

Нанесіть на іржаву ділянку шар кетчупу і рівномірно розподіліть. Потім залиште на 5 хвилин. За цей час кислота з соусу вступить у реакцію з іржею.

Потім очистіть ділянку за допомогою зім'ятої фольги - вона прибере всі залишки іржі. Протріть деталь від залишків соусу чистою тканиною, і у вас вийде блискуча і абсолютно нова поверхня.

Як видалити іржу з металу кетчупом / фото tips-and-tricks.co

Автор цієї поради поділився фото металевої ніжки до та після нанесення кетчупу. Результат вражає - від іржі справді не залишилося сліду.

Цей спосіб добре зарекомендував себе в інтернеті. За допомогою кетчупу у людей виходило очистити іржу з потьмянілого срібла, інструментів, крана, терки та зливу ванни.

Чому це працює

Цей спосіб прибрати іржу працює з двох причин. Спочатку з іржею реагує щавлева кислота, яка міститься в томатному соусі. А коли ви витираєте забруднення фольгою, то алюміній вступає в хімічну реакцію з іржею. У підсумку метал повертає початковий блиск.

Таким чином, цей метод не тільки ефективний, але також недорогий і абсолютно екологічний.

Вас також можуть зацікавити новини: