Чи потрібно робити перерву між праннями в пральній машині - простих рішень немає / фото ua.depositphotos.com

Уявити життя без пральної машинки сучасній людині вкрай складно. Бувають моменти, коли брудних речей накопичилося багато, і в голові може виникнути питання, а чи можна запускати пральну машину 2 рази поспіль?

Здавалося б, оскільки машинка створена для того, щоб прати речі, так в чому проблема прогнати кілька циклів одразу? Але, як і в усіх питаннях, що стосуються техніки, тут теж є свої нюанси, які бажано враховувати. Саме тому ми вирішили розповісти вам, чи потрібно робити перерву між праннями в пральній машині.

Скільки разів поспіль можна прати в пральній машині - не перестарайтеся

Кількість речей, які необхідно прати, залежить від розміру вашої родини, а з маленькою дитиною в домі необхідність запускати пралку може виникати чи не щодня.

Відео дня

Пральні машинки, особливо від надійних виробників, мають певний запас міцності, тому питання, скільки прань поспіль можна прати, насправді не стоїть - запускайте стільки, скільки необхідно.

Однак слід враховувати низку моментів. Як і будь-які інші, механізми пральної машини мають властивість зношуватися в процесі експлуатації. А пралка - побутовий прилад, що має досить непрості умови експлуатації, це:

  • постійний контакт із водою (далеко не завжди якісною);
  • перепади напруги в електромережі;
  • досить високі швидкості обертання барабана і т. д.

Інтенсивне використання машинки швидше призводить до зносу деталей і механізмів, відповідно, вони можуть раніше вийти з ладу. Але повторимося, що це нормальне явище. Наприклад, уявімо, якщо виробник заклав запас міцності на 10 тисяч циклів, то зрозуміло, що при пранні раз на тиждень - машинка пропрацює умовно три роки, а при щоденному використанні - рік (усі цифри вигадані і наведені лише як приклад).

Ми упустимо фактор бракованих запчастин, так як ця прикра неприємність буває у будь-яких брендів різної цінової категорії, і від цього ніяк не вберегтися. Активне використання пралки лише проявить брак раніше, а не поламається лише той прилад, яким ви не користуєтеся.

Кілька прань поспіль можна прати, але є нюанс / фото ua.depositphotos.com

Чи потрібно давати відпочивати пральній машині - рекомендація майстрів

Іноді серед відповідей на питання, скільки разів можна прати в пральній машині на день, можна зустріти рекомендацію робити перерву між циклами на годину-дві через нагрівання механізмів. Але суворої необхідності в такій дії немає.

Проте, якщо є можливість, то краще між циклами робити паузу. А ось скільки потрібно відпочивати пральній машині, думки розходяться навіть у майстрів. В цілому, їхні поради можна звести до відпочинку для пралки не менше двох годин.

Ще одна рекомендація від фахівців - якщо прати доводиться багато, то краще це робити 1-2 рази на день упродовж тижня, ніж умовні 5-6 разів, але протягом одного дня.

Пральній машині потрібно давати відпочивати / фото ua.depositphotos.com

Чи можна прати пару речей в пральній машині - не зловживайте

Кількість речей, які ви плануєте прати, також слід враховувати під час вибору пральної машини перед покупкою. Є різні моделі, що відрізняються завантаженням речей. У деяких - 5 кг, у інших - 7 кг та інше. Якщо прання багато - краще придивитися до більш "вантажопідйомної" техніки, щоб за раз випрати більше речей і не ганяти машинку в кілька підходів. Але зазвичай, чим більша місткість - тим більших розмірів прилад, що може стати на заваді, якщо мало місця в помешканні.

Прати пару речей в пральній машині допустимо, але зловживати не варто. Точно не варто часто прати одну невелику річ - через дисбаланс це може викликати посилені вібрації при віджимі. Краще закидати кілька речей загальною вагою 1-1, 5 кг. Однак, якщо речі дуже маленькі і легкі, то дисбалансів вони не викличуть.

Прати пару речей в пральній машині допустимо / фото ua.depositphotos.com

Як би там не було, завжди краще подивитися, що рекомендує виробник в інструкції до кожної пралки - це дасть відповіді на багато питань і може позбавити вас від безлічі проблем.

Вас також можуть зацікавити новини: