Що потрібно зробити щоб фарш був соковитим - секрети котлет / фото 1zoom.ru

У кожної української господині є свій рецепт кращих в світі котлет, секрети якого відомі тільки їй. Але є лайфхаки, які допоможуть кожному зробити неймовірно смачну та соковиту страву. УНІАН розбирався, як правильно зробити котлети з фаршу.

Раніше ми писали, що не можна додавати в фарш для котлет

Навіщо додавати мінералку в фарш - завжди так роблю

Багато хто, напевно, чув, що в фарш для котлет додають воду, але мало хто знає навіщо це роблять. Річ у тім, що під час термічної обробки м'ясо втрачає свою вологу і стає сухим. Це в свою чергу призводить до втрати смаку вже готової страви.

Відео дня

Мінеральна вода не тільки дозволяє допомогти зберегти вологу, але і зробити фарш ніжніше завдяки вуглекислому газу. Крім того, мінеральна вода допоможе розкрити смак спецій, а значить готова страва буде мати насичений смак.

До речі, можна також використовувати лід. Якщо не хочеться лити воду, то її можна замінити на бульйон.

Що потрібно зробити, щоб фарш був соковитим - не водою єдиною

Щоб не перевантажувати м'ясо та зробити котлети більш дієтичними, можна додати овочі. Так нежирне м'ясо отримає необхідну вологу, але страва залишиться легкою для шлунка та фігури.

Для цих цілей підійдуть будь–які овочі - морква, кабачки, цукіні. Важливо дотримуватися головного правила - натерти овочі на тертці або дуже дрібно нарізати. В цьому випадку вони додадуть фаршу соковитості, але не додадуть калорій.

Що можна додати в фарш для котлет - заміна хлібу

Хліб в котлетах також можна замінити, щоб зробити страву кориснішою. Для цього підійде манка або вівсянка, але в цьому випадку додавати воду обов'язково. Річ у тім, що крупа дуже сильно вбирає рідину, через що готові котлети стануть жорсткими.

Крім того, можна замість хліба додати картоплю. Її необхідно натерти на дрібній тертці та добре віджати перед тим, як додавати в фарш.

Вас також можуть зацікавити новини: