Чи можна прикладати до очей чайні пакетики / depositphotos.com

Ті господині, які вважають за краще не розсипний чай, а в пакетиках, нарікають, що це невигідно - при повторному використанні напій вже не такий смачний. Однак, пакетик можна використовувати і в інших цілях - для чищення поверхонь або усунення комах. УНІАН розповість, яке застосування чайних пакетиків в побуті виявилося найкориснішим.

Раніше ми говорили про те, навіщо класти чайні пакетики в унітаз.

Як можна використовувати спиті чайні пакетики - варіанти

Чайні пакетики, з яких вже ви заварювали чай, оптимально використовувати під час прибирання квартири. Такий бюджетний засіб дозволить і чаю попити, і чистоту навести, головне - діяти правильно.

Відео дня

Для посуду

По-перше, вологим чайним пакетиком можна натирати металеве кухонне начиння - таніни, що містяться в складі чаю, перешкоджають утворенню іржі і захищають ніжне покриття посуду. По-друге, якщо опустити чайний пакетик в ємність з гарячою водою, а потім там же замочити посуд, то вам буде легше відмити його від жиру, навіть застарілого.

Для м'яса і гарнірів

Позбавити м'ясо від жорсткості можна навіть за допомогою неміцного чаю, просто мало хто про це знає. Заваріть чай з пакетика, додайте до нього воду або вино. Залиште м'ясо маринуватися на кілька годин, а потім приготуйте - ви здивуєтеся, але блюдо буде ароматним і ніжним, як ніколи до цього.

Раніше ми говорили про те, як розм'якшити м'ясо іншими способами.

Також ви можете провести експеримент, який, як правило, виявляється вдалим - закип'ятіть воду, опустіть туди чайний пакет і заваріть неміцний чай. Потім в цій воді відваріть макарони або крупи - гарнір буде незвичайним, але дуже приємним на смак. Найкраще для таких цілей використовувати ромашковий чай або варіант з мелісою.

Від неприємного запаху

Якщо ви готували м'ясо або рибу, на ваших руках однозначно залишився специфічний неприємний запах. Протріть долоні і пальці вологим чайним пакетиком - вони знову будуть пахнути свіжістю.

Видаляти неприємні запахи можна з будь-яких поверхонь - наприклад, з кухонних шафок, сміттєвого відра або холодильника. Вам потрібно лише залишати сухі чайні пакетики в проблемних місцях і ви побачите, як дискомфортний амбре зникне за лічені години.

Для килимів, стекол і меблів

Використаним чайним пакетиком можна відмінно почистити килим - зберіть 5-10 пакетиків, зберігайте їх в холодильнику в ємності з водою, щоб не зіпсувалися. Потім дістаньте чай з пакетів і просушіть, щоб він був злегка вологим. Розсипте чай по килиму і пропилососьте, коли чаїнки висохнуть - покриття буде сяяти чистотою і приємно пахнути.

Те ж саме стосується і стекол - якщо заварити повторно чай, потім перелити його в пульверизатор, розпорошити на вікно або дзеркало, а потім витерти сухою ганчіркою, то ви отримаєте дзеркальну чистоту без розводів. Така ж методика працює і у випадку з меблями - завдяки чаю, дорогі поліролі вам більше не будуть потрібні.

Для рослин і від шкідників

Досвідчені флористи кажуть, що чай дуже корисний для будь-яких рослин. Зробіть слабкий чайний розчин, якщо хочете захистити квітку від грибкових інфекцій або розсипте чай з пакета, якщо вам потрібно якісне добриво. 

Такі домашні шкідники як миші або павуки категорично не переносять запах чаю. Тому ви сміливо можете розкласти кілька пакетів по затишних місцях вашої квартири - небажане сусідство перестане вас турбувати.

Для волосся та обличчя

Не секрет, що чайні пакетики - популярний засіб проти набряків і мішків під очима. Вам потрібно покласти пакети в холодильник, а потім дістати і покласти на очі. Кофеїн у складі чаю зніме набряк і зменшить темні кола, а антиоксиданти забезпечать хорошу циркуляцію крові. Така ж технологія використання чайних пакетиків підходить і тим, хто раптово "знайшов" герпес або коньюктивит - прикладання чайного пакета до ураженої ділянки прискорить процес одужання.

Корисний лайфхак: якщо ви будете кожен раз перед миттям голови промивати волосся слабким чайним розчином, то ваші локони стануть міцнішими, а їх зростання прискориться.

Вас також можуть зацікавити новини: