Як розм'якшити м'ясо / фото depositphotos.com

Навіть у досвідчених кулінарів м'ясо може бути твердим і гумовим після приготування. Особливо часто така проблема виникає у тих, хто використовує домашнє м'ясо. Навіть найжорсткішу свинину можна перетворити в розкішний і ніжний делікатес, якщо знати кілька кулінарних хитрощів.

Як розм'якшити сире м'ясо

  1. Зробити м'ясо ніжним і м'яким допоможе маринад з газованою водою. Таким чином часто маринують шашлик, хоча він стане в нагоді і для будь-якого іншого м'яса. Наріжте м'ясо на порційні шматки і повністю залийте мінеральною газованою водою. Поставте в холодильник на 4 години. Після цього можна приступати до готування.
  2. Фруктові маринади завдяки своїй кислоті роблять м'ясні волокна м'якшими. На 1 кг м'яса візьміть один ківі або м'якоть 1 лимона. Змішайте м'ясо з фруктовим пюре і залиште на 30 хвилин в холодильнику.
  3. Багато кулінарыв підтверджують, що м'ясо стає м'якше, якщо замочити його в червоному вині на 1 годину. Все завдяки виноградному соку в складі напою.
  4. Досвідчені кухарі використовують спринцювання, щоб розм'якшити жорстке м'ясо. Для цього шматок м'яса обколюють кулінарним або звичайним аптечним шприцом з усіх боків і залишають на 4 години. Рецепт суміші для спринцювання такий: склянка кип'яченої охолодженої води, 1 ч.л. солі і 2 ч. л. чорного перцю. 
  5. Якщо ви запікаєте м'ясо в духовці, то поставте під листом з м'ясом ємність з водою.

Як розм'якшити готове м'ясо

Якщо м'ясо вже приготовлене, то сильніше прожарити його для розм'якшення не вийде, адже воно просто згорить. В такому випадку вас виручать наступні способи. 

  1. Готове жорстке м'ясо можна розм'якшити за допомогою водяної бані. Для цього м'ясо викладають на друшляк і ставлять над каструлею з киплячою водою. М'ясо вбирає вологу і стає соковитішим. Готуйте м'ясо від 15 до 45 хвилин - пробуйте на смак, поки він вас не задовольнить.
  2. Жорстку приготовлену яловичину можна повторно протушкувати у воді з вершками і маленькою дрібкою цукру. У невеликій кількості цукор не вплине на смак страви, але зробить волокна м'якими.

Вас також можуть зацікавити новини: