Ви дізнаєтеся, кому категорично не можна їсти часник / фото ua.depositphotos.com

Часник - природний антибіотик. Завдяки антисептичній дії він широко використовується не тільки у кулінарії, але й в медицині. Однак, важливо пам'ятати, що ігнорування деяких правил вживання часнику може привести до серйозних наслідків.

Раніше УНІАН розповідав, які продукти розріджують кров, а тепер ми поділимося простими порадами, що не можна їсти з часником і як правильно їсти часник для здоров'я.

Що не можна їсти з часником - потрібно запам'ятати

Щоб уникнути небажаних наслідків від вживання часнику, пам'ятайте ці три прості правила:

Відео дня
  1. Не запивайте часник молоком, це може привести до розладу шлунка.
  2. Не їжте фрукти відразу після вживання часнику, вони здатні викликати бродіння у шлунку.
  3. Не змішуйте часник зі свіжими томатами, таке поєднання загрожує печією і метеоризмом.

Дотримуючись цих порад, ви зможете виключити негативний вплив часнику на шлунок.

Кому категорично не можна їсти часник - що важливо знати

Як ми вже писали, часник дійсно корисний і здатний допомогти вам швидше одужати, але є і ті, кому приймати його в їжу заборонено або небажано. Серед них:

  • діти молодше двох років;
  • вагітні та мами, які вигодовують малюків;
  • люди, у яких виразкова хвороба, захворювання печінки (наприклад, гепатит), епілепсія, астма, знижений тиск або проблеми з жовчним міхуром.

Також запам'ятайте, що небезпечним часник може бути навіть для абсолютно здорової людини, якщо вживати його у надмірно великій кількості.

Як правильно їсти часник - цінні рекомендації

Дуже просто запам'ятати той факт, що часник швидко втрачає свої головні корисні властивості через термічну обробку. Крім того, ніякої користі від нього не буде, якщо вживати в цілому вигляді.

Значить, щоб "зарядитися" часником як слід, додавати в їжу його потрібно в сирому подрібненому вигляді.

Вас також можуть зацікавити новини: