Який засіб нанести на окуляри, щоб не запотівали / фото depositphotos.com

Всі без винятку люди, які змушені носити окуляри, в холодну погоду стикаються з проблемою, коли окуляри запотівають. Це відбувається в основному, коли людина заходить з холодної вулиці в будинок, офіс, магазин або будь-яке приміщення. Способи і поради, як зробити, щоб окуляри не потіли, ми зібрали в матеріалі. 

Раніше ми говорили про те, як позбутися сивини в домашніх умовах.

Запотівають окуляри - через що це відбувається

Відповідь на питання про те, чому ж окуляри запотівають в холодну погоду, має просте фізичне пояснення. Через температурну різницю між вулицею і теплим приміщенням, коли людина туди заходить, відбувається охолодження вологого повітря на застиглих лінзах окулярів. В результаті на них утворюється і осідає конденсат з повітря. У сильний туман, коли великий показник вологи в повітрі, конденсат може осідати на лінзах просто на вулиці. 

Відео дня

Який засіб від запотівання окулярів вибрати - поради

Щоб розуміти, як в холодну погоду ходити в окулярах, дуже важливо знати засоби, які допоможуть запобігти запотіванню лінз на вулиці і в приміщеннях. Побороти цей неприємний ефект допоможуть звичайні підручні засоби, які є в кожному будинку:

  • Рідке мило або шампунь - за допомогою ватного диска треба ретельно обробити лінзи, потім їх просушити і витерти ганчірочкою.
  • Шматочок простого твердого мила - натерти лінзи з обох (внутрішньої і зовнішньої) сторін. Після цього добре протерти окуляри серветкою або ганчіркою. Утворена плівка буде ефективно перешкоджати запотіванню окулярів.
  • Також можна нанести на лінзи трохи гліцерину, який продається в будь-якій аптеці. Гліцерином треба просочити ганчірку з м'якої тканини і рівномірно його нанести на обидві поверхні лінз і просушити. Потім відполірувати скло сухою серветкою.

У продажу є безліч спеціальних засобів в вигляді спрею або серветок, які також допомагають боротися з запотіванням лінз. При цьому, їх дуже можна завжди носити з собою і дуже зручно застосовувати для обробки поверхні скла.   

Важливо знати, що вкрай не рекомендується протирати лінзи окулярів частинами будь-якого одягу. Справа в тому, що тканина може виявитися грубою і подряпати лінзи. Заборонено для окулярів застосовувати засоби проти запотівання автомобільного скла або дзеркал. Такі речовини зіпсують окуляри і можуть негативно вплинути на зір людини через свій хімічний склад.

Вас також можуть зацікавити новини: