Використовуючи тільки домашні засоби, можна домогтися дзеркальної підлоги / фото ua.depositphotos.com

Мало хто назве миття підлоги своєю улюбленою справою - скоріше, необхідним злом. Однак завдання може стати простішим, якщо ви знаєте, що додати у воду, щоб підлога була чистою. Можна використовувати засіб для миття підлоги або ж створити його самим.

Чим мити підлогу - народні засоби

Якщо не знаєте, що додати в воду для миття підлоги для дезінфекції, то відповідь на вашій полиці - можна використовувати оцет або нашатирний спирт. 

Для оцтового розчину розведіть в 5 л води 250 г оцту. Це вб'є мікроби на всіх поверхнях, які ви вимиєте цим засобом. Також можна зробити спиртовий розчин. На відро вам знадобиться 50 мл нашатирю. Будьте обережні: більше нічого в розчин не додавайте, не вдихайте пари і провітріть приміщення. Це не тільки ефективно очистить поверхню, але і попередить появу тарганів.

Відео дня

Натуральний ароматизатор для миття підлоги

Якщо ви хочете наповнити своє житло прекрасними ароматами, то можна скористатися ефірними маслами. Виберіть будь-який аромат, який вам подобається, і додайте на п'ятилітрове відро 35 крапель олії. В цьому випадку краще поставити менше, ніж більше - інакше доведеться провітрювати будинок.

Також можна поєднати приємне з корисним і помити підлоги ароматизованим розчином. Готується він так:

  • 5 л води;
  • 15 мл білого оцту;
  • по 5 крапель олії лаванди і чайного дерева.

Компонувати можна будь-які масла, аби вони добре поєднувалися і подобалися вам.

Якщо не знаєте, чим замінити засіб для миття підлоги, то просто візьміть кондиціонер для білизни. Додайте невелику кількість цієї рідини в воду (регулюйте на свій розсуд) і сміливо мийте підлогу. На оброблені таким розчином поверхні пил буде сідати повільніше. Цим засобом можна не тільки мити підлогу, але і протирати меблі, підвіконня.

Навіщо мити підлогу з содою

Щоб ефективно і без розводів очистити підлогу, на 10 л води візьміть 1 склянку соди і ретельно перемішайте. Це засіб дозволить прибрати будь-які плями.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо на кухні смердить і як відмити підвіконня.

Вас також можуть зацікавити новини: