Як варити м'ясо, щоб воно було смачним - поради / фото ua.depositphotos.com

М'ясо - це один з найбільш поширених продуктів в харчуванні людини. Воно є джерелом білка, заліза, фосфору, цинку та інших корисних речовин для нашого організму. Однак, щоб отримати максимальну користь від м'яса і насолодитися його смаком, необхідно правильно його приготувати.

До слова, раніше УНІАН розповідав про те, як зварити курячий суп з галушками.

В першу чергу, давайте розберемося, як правильно варити м'ясо: в холодній або гарячій воді. Відповідь проста, м'ясо можна класти в воду будь-якої температури. Все залежить від того, якого результату ви хочете досягти.

Відео дня

Як варити м'ясо, щоб воно було смачним - порада домогосподаркам

Існує безліч способів приготування м'яса, але найпростішим і універсальним є варіння. Головне правило - не допускати сильного кипіння води, інакше м'ясо стане жорстким і втратить свій смак. А щоб продукт був смачним, кладіть його в уже киплячу воду та варіть на повільному вогні. 

Як правильно варити м'ясо для супу - кулінарний секрет

У супі, в першу чергу, важливий смак бульйону. Саме тому м'ясо для супу варто класти в холодну воду. Під час готування воно віддасть весь свій аромат і сік - бульйон вийде наваристим. 

Скільки варити м'ясо для супу, залежить від виду продукту і розміру шматочків. Зазвичай це займає близько 1,5-2 годин, але час може змінюватися залежно від конкретного рецепту. Свинина вариться близько години, а курятина буде готова вже через 30-40 хвилин. Якщо ви хочете зробити суп на кістковому бульйоні, то його потрібно варити близько 2-2,5 годин.

Зварити м'ясо смачно - це не так вже й складно, якщо ви знаєте правильні прийоми приготування. Пам'ятайте, що кожен вид м'яса вимагає свого часу приготування, але головне - сильно не кип'ятити його, інакше м'ясо втратить всі свої корисні властивості та стане жорстким. Дотримуйтесь рецептів та експериментуйте, щоб знайти свій ідеальний варіант приготування.

Вас також можуть зацікавити новини: