Як закрити розбите пластикове вікно або дерев'яне - поради / depositphotos.com

Через вторгнення РФ в Україну будинки і квартири багатьох наших співвітчизників страждають котрий місяць - фасади будинків руйнуються від снарядів, а вибуховою хвилею вибиває вікна. УНІАН розповість, як закрити вікно плівкою після вибуху і чим небезпечне бите скло в квартирі.

Раніше ми говорили про те, як правильно заклеїти вікна скотчем.

Як зібрати з підлоги розбите скло - поради

Якщо ви потрапили в число тих людей, чиє нерухоме майно постраждало від війни, то вам знадобиться інформація про те, як прибрати скло з одягу та інших речей в квартирі.

Відео дня

Для того, щоб зробити це безпечно, виконуйте прості правила:

  • акуратно підметіть віником скло з усіх поверхонь;
  • увімкніть пилосос і, не знімаючи насадку, почистіть їм приміщення;
  • на меблях і столах використовуйте щітку - зметіть все осколки в совок;
  • візьміть липку стрічку або скотч і приклейте її кілька разів до поверхні - липкий шар допоможе зібрати все скло;
  • намочіть старі рушники і розкладіть їх там, де стекол було найбільше - дрібні осколки "пристануть" до тканини, яку потім вам потрібно акуратно згорнути і викинути;
  • ретельно вимийте підлогу ганчіркою або шваброю.

УНІАН рекомендує якийсь час ходити вдома в тапочках, щоб випадково не наступити на осколки. Звісно, все пледи, подушки, одяг та інші речі, на які могли потрапити частини розбитого скла, потрібно пропилососити, витрусити і випрати, а краще - віддати в хімчистку.

Чим закрити розбите вікно - варіанти

Осколки зібрані, але питання про те, чим закрити розбите пластикове вікно, залишається відкритим. Існує кілька варіантів допомоги в таких випадках:

  • харчова плівка - відкрити стулки і обмотати в кілька шарів віконну раму так, щоб плівка щільно закривала віконний отвір;
  • ДСП або фанера - взяти потрібний шматок матеріалу, вирізати у формі вікна і прикріпити до нього за допомогою цвяхів або саморізів.

Також в якості альтернативи можна використовувати гіпсокартон, сендвіч-панелі або просто щільні шматки картону. Так як гряде осінь, фахівці рекомендують обшивати вікна з двох сторін, щоб захист від холоду був більш надійним.

Вас також можуть зацікавити новини: