Прості лайфхаки, як позбутися олійних бризків під час смаження / фото ua.depositphotos.com

Інколи навіть найпростіша страва на сковорідці викликає справжнє роздратування, адже олія "стріляє", додає дискомфорту та псує охайність кухні. Хм-м-м, можливо, ви й досі не знаєте, як правильно наливати олію на сковорідку? Зараз розкажемо детально.

Досвідчені кулінари знають, коли заливати олію на сковорідку, щоб уникнути неприємних опіків на шкірі та липного нальоту на кухонних поверхнях. Цей спосіб дуже простий.

Що робити, щоб олія не стріляла на сковороді - дієвий лайфхак

Більшість господинь ллють олію на холодну сковорідку, а потім вмикають вогонь. Здавалося б, що тут такого? Але це і є та помилка, через яку з'являються олійні бризки. 

Відео дня

Щоб олія не "стріляла", її потрібно налити у розігріту сковорідку. Різкий перепад температур не дасть рідкому продукту розлітатися на всі боки. При цьому немає значення, скільки олії наливати на сковорідку. Бризків все одно не буде.

Є один нюанс: розігріти сковороду - не означає поставити її на найпотужніший вогонь. Достатньо середнього.

Тепер ви знаєте, чи можна лити олію на розпечену сковорідку. Втім, постає питання, як зрозуміти, що сковорода розігрілася. У сучасних кухонних девайсах є індикатор, який підказує, що поверхня вже достатньо гаряча. Втім, без індикатора це також легко зробити. Просто піднесіть руку на безпечній відстані до поверхні сковорідки. Якщо ви відчуваєте миттєве тепло, отже сковорідка вже розігріта.

Як розігріти сковороду з олією - рішення є

Сковороди з антипригарним покриттям можуть втратити свої властивості під час стрімкого нагрівання, а чавунні - отримають точки перегріву. Найкраще розігрівати такі сковорідки на помірному вогні разом з олією.

Кулінари знають важливий нюанс, як розігріти сковороду для млинців. Для цього необхідно на помірному вогні трохи розігріти поверхню сковороди, потім змастити її олією, або маслом за допомогою силіконової кісточки та поставити на вогонь ще трохи розігріватися.

Бабусин спосіб, як зрозуміти, що олія розігрілася

Ми детально розібралися, як розігріти соняшникову олію, тому час з'ясувати, як перевірити, що вона досягла потрібної температури. Наші бабусі використовували для цього хлібні крихти. Якщо ті рівномірно і швидко підсмажувалися, то олія вже розігрілася.

Зауважте, що олія, яка димить, досягла аномальної температури у понад 200 градусів. Вона вже токсична для людського організму.

Нагадаємо, якщо не знаєте, як відмити пригорілу сковорідку з антипригарним покриттям, то УНІАН підготував топ найкращих лайфхаків.

Вас також можуть зацікавити новини: