Як позбутися від бур'янів в городі - перевірений роками засіб / фото ua.depositphotos.com

Боротьба з бур'янами може бути складним завданням, особливо, якщо ви не хочете використовувати хімікати. Для такого випадку досвідчені дачники та городники придумали простий та ефективний засіб, який допоможе позбутися бур'янів назавжди.

До слова, раніше УНІАН розповідав про добрива для теплиці навесні - варто вибирати мінеральні або компост.

Як позбутися бур'янів на городі - перевірений засіб

Якщо ви не знаєте, як позбутися бур'янів народними засобами, тримайте перевірений роками рецепт. Для нього необхідні лише оцет та сіль.

Відео дня

Оцет є потужним інгредієнтом, який може вбити бур'яни, завдяки своїм кислотним властивостям. Сіль же допомагає запобігти їх повторній появі.

Для того щоб приготувати засіб від бур'янів, необхідно:

  • змішати літр простого столового оцту і 150 грам солі;
  • розчин перемішати до повного розчинення солі;
  • перелити оцтово-сольову суміш в розпилювач.

Потім нанесіть розчин на бур'яни. При цьому намагайтеся не потрапляти на інші рослини, так як оцет і сіль можуть пошкодити їх.

Щоб запобігти повторній появі бур'янів, можна також нанести розчин на область навколо бур'янів. Це допоможе вбити коріння, що залишилися, і запобігти їх зростанню.

Також, якщо у вас є велика кількість бур'янів, то може знадобитися кілька обробок розчином, щоб повністю позбутися них.

Важливо. Варто відзначити, що оцет і сіль можуть пошкодити не тільки бур'янам, але й корисним рослинам, тому необхідно бути обережним при їх використанні. Найкраще проводити таку обробку ранньою весною, коли ще не була проведена посадка.

Порада. У готовий розчин оцту і солі можна додати рідке мило. Завдяки йому суміш  краще триматиметься на бур'янах.

До речі, цей засіб - відмінний вихід для тих, хто не знає, як позбутися бур'янів на плитці. Завдяки рідкій формі і простоті приготування цей розчин стане незамінним помічником у боротьбі з бур'янами в місцях, які важко обробляти.

Вас також можуть зацікавити новини: