Прості способи, як дрібно натерти сир навіть без терки, існують / фото ua.depositphotos.com

Тертий сир використовується для приготування багатьох страв. Пакети з сирною стружкою зараз можна навіть купити у супермаркеті. Але це зовсім не обов'язково, Адже існують кілька простих прийомів, як швидко натерти сир, щоб цей процес не був таким тривалим та нервовим.

Раніше УНІАН писав, як приготувати твердий сир в домашніх умовах.

Як швидко натерти сир - секретний інгредієнт і лайфхаки

Спростити натирання сиру не просто реально, а необхідно. Це не тільки заощадить час, але і зробить більш приємним процес приготування страв у цілому.

Відео дня

Якщо ви використовуєте для подрібнення сиру тертку, можна змастити її вершковим або рослинним маслом. Тоді сир буде ковзати по лезу з легкістю. У тому випадку, коли під рукою не виявилося масла, можна використовувати кулінарний спрей або кип'ячену воду.

Щоб сирна стружка була більш розсипчастою, найкраще перед натиранням сир гарненько охолодити. Досить потримати його у морозилці до 15 хвилин.

Як натерти сир без терки - що можна використовувати

Буває і таке, що терміново знадобилася сирна стружка, а терка кудись запропастилась, або її у вас просто немає. Врятувати ситуацію цілком реально. Ось чим можна замінити тертку:

  • натерти сир у блендері;
  • скористатися м'ясорубкою.

В крайньому випадку доведеться взяти в руки ніж: нарізати сир спочатку на тоненькі смужки, а потім дрібно-дрібно їх покришити.

Вас також можуть зацікавити новини: