Якщо ви з якоїсь причини сумніваєтеся в магазинному сирі, то приготуйте його самі вдома. Тим більше, що зробити це зовсім нескладно - з доступних інгредієнтів і не потрібно чекати місяцями, поки він дозріє. На приготування у вас піде якихось 15 хвилин, а в результаті вийде твердий сир з дірками - ми перевіряли.
Домашній твердий сир з дірками
Домашній твердий сир має щільну структуру і м'який вершковий смак. Для приготування вам знадобляться:
- кисломолочний сир - 1 кг;
- молоко - 1 л;
- яйця - 2 шт.;
- масло вершкове - 100 г;
- сода - 1 ч. л.;
- сіль - 1 ч. л.
Доведіть молоко до кипіння, додайте сир. Нагрівайте, поки молоко не згорнеться. Варіть, постійно помішуючи, до отримання дрібного щільного зерна. Відцідіть сироватку через марлю і добре відіжміть масу - щоб сирне зерно мало мінімум вологи. Додайте вершкове масло, вбийте яйця і посоліть. Пробийте масу блендером до однорідної консистенції. Додайте соду і добре перемішайте.
Сода відповідає за утворення дірок в сирі, але додавати її більше, ніж зазначено в рецепті, не варто - дірки більше не стануть, а смак зіпсується.
Сформуйте з отриманої маси кулю або ж утрамбуйте в форму. Загорніть (або затягніть) в харчову плівку і відправте на холод. Зніміть плівку з охолодженого домашнього твердого сиру.