
Фарш можна розморожувати добу, а можна і 5 хвилин - залежить від того, як терміново він вам потрібен. Але головне не це - після будь-якого розморожування м'ясо має зберегти свої поживні речовини і смакові якості. Розповідаємо, як правильно його розморозити.
- Як і скільки розморожувати фарш
- Як розморозити фарш у воді
- Як розморозити фарш в мікрохвильовці
- Як розморозити фарш без мікрохвильовки
Як і скільки розморожувати фарш
Розморожувати фарш краще через холодильник. Це довго, але це - найбезпечніший спосіб, бо саме так м'ясо відтає поступово, зберігаючи колір і смак, а бактерії в прохолодному середовищі не так активно розмножуються.
Покладіть фарш на тарілку і залиште його в холодильнику на 24 години. Після розморожування фарш краще відразу використовувати, в крайньому випадку - на наступний день.
Як розморозити фарш у воді
Чи можна розморожувати фарш під водою? Можна, але це потрібно робити правильно:
- по-перше, фарш, який ви збираєтеся розморожувати у воді, повинен залишатися в упаковці, пакеті або харчовій плівці, інакше з нього у воду підуть і смак, і велика частина поживних речовин;
- другий момент - класти заморожене м'ясо потрібно в холодну воду - всупереч поширеній думці гаряча вода не прискорює розмороження, бо зверху фарш відтає, а всередині залишається мерзлим, і, плюс до всього, в гарячій воді активно розмножуються бактерії.
У воді фарш розморозиться за годину, і з нього потрібно відразу ж готувати.
Можна також залишити м'ясо під струменем холодної проточної води - тоді для розморожування знадобиться 15-20 хвилин, але це економічно невигідний спосіб.
Як розморозити фарш в мікрохвильовці
Якщо розморожування через холодильник і під водою вам не підходить, то є інший спосіб, як швидко розморозити фарш.
Покладіть заморожене м'ясо в мікрохвильовку і включіть режим "Розморожування", якщо такий є, або ж встановіть самі мікрохвильовку на 50% потужності - для розморожування знадобиться 3-5 хвилин, залежно від кількості фаршу. Розморожувати потрібно імпульсно - тобто, кожні 30 хвилин його перевертати, щоб він відтавав рівномірно. З фаршу, розмороженого в мікрохвильовці, готувати потрібно відразу.
Як розморозити фарш без мікрохвильовки
Якщо мікрохвильовки немає, то швидко розморозити фарш можна на водяній бані. Для цього потрібно зняти упаковку з м'яса, помістити його в миску, а миску поставити в каструлю з водою.
Раніше ми розповідали, як зробити водяну баню і де її застосовувати.
Фарш в мисці потрібно постійно перевертати, щоб він рівномірно розмерзався.
Повторно заморожувати м'ясо не рекомендують - воно втрачає свій смак і користі з нього вже ніякої.