Як швидко розморозити фарш / pixabay.com

Фарш можна розморожувати добу, а можна і 5 хвилин - залежить від того, як терміново він вам потрібен. Але головне не це - після будь-якого розморожування м'ясо має зберегти свої поживні речовини і смакові якості. Розповідаємо, як правильно його розморозити. 

Як і скільки розморожувати фарш

Розморожувати фарш краще через холодильник. Це довго, але це - найбезпечніший спосіб, бо саме так м'ясо відтає поступово, зберігаючи колір і смак, а бактерії в прохолодному середовищі не так активно розмножуються.

Покладіть фарш на тарілку і залиште його в холодильнику на 24 години. Після розморожування фарш краще відразу використовувати, в крайньому випадку - на наступний день.

Відео дня

Як розморозити фарш у воді

Чи можна розморожувати фарш під водою? Можна, але це потрібно робити правильно:

  • по-перше, фарш, який ви збираєтеся розморожувати у воді, повинен залишатися в упаковці, пакеті або харчовій плівці, інакше з нього у воду підуть і смак, і велика частина поживних речовин;
  • другий момент - класти заморожене м'ясо потрібно в холодну воду - всупереч поширеній думці гаряча вода не прискорює розмороження, бо зверху фарш відтає, а всередині залишається мерзлим, і, плюс до всього, в гарячій воді активно розмножуються бактерії.

У воді фарш розморозиться за годину, і з нього потрібно відразу ж готувати. 

Можна також залишити м'ясо під струменем холодної проточної води - тоді для розморожування знадобиться 15-20 хвилин, але це економічно невигідний спосіб.

Як розморозити фарш в мікрохвильовці

Якщо розморожування через холодильник і під водою вам не підходить, то є інший спосіб, як швидко розморозити фарш.

Покладіть заморожене м'ясо в мікрохвильовку і включіть режим "Розморожування", якщо такий є, або ж встановіть самі мікрохвильовку на 50% потужності - для розморожування знадобиться 3-5 хвилин, залежно від кількості фаршу. Розморожувати потрібно імпульсно - тобто, кожні 30 хвилин його перевертати, щоб він відтавав рівномірно. З фаршу, розмороженого в мікрохвильовці, готувати потрібно відразу.

Як розморозити фарш без мікрохвильовки

Якщо мікрохвильовки немає, то швидко розморозити фарш можна на водяній бані. Для цього потрібно зняти упаковку з м'яса, помістити його в миску, а миску поставити в каструлю з водою.

Раніше ми розповідали, як зробити водяну баню і де її застосовувати. 

Фарш в мисці потрібно постійно перевертати, щоб він рівномірно розмерзався.

Повторно заморожувати м'ясо не рекомендують - воно втрачає свій смак і користі з нього вже ніякої.

Вас також можуть зацікавити новини: