
Буває, ви вже готові насолоджуватися смачним шашликом, і раптом розумієте, що маринад сильно пересолений. Ще гірше – помітити це вже після приготування м'яса на мангалі. УНІАН розповість, що робити, якщо шашлик пересолений.
- Що робити, якщо пересолив шашлик
- Пересолив шашлик - що робити до смаження м'яса
- Шашлик жорсткий - що робити з м'ясом
Що робити, якщо пересолив шашлик
Вирішення проблеми безпосередньо залежить від того, на якому етапі ви зрозуміли, що м'ясо надто солоне. Якщо до моменту смаження – врятувати застілля буде досить просто. В іншому випадку, на жаль, варіантів не так багато.
Отже, припустимо, ваша компанія пізно помітила, що пересолила шашлик – що робити, якщо м'ясо вже готове? Промивати його під водою буде марно, тільки зіпсуєте м'ясо.
Радимо спробувати подавати його з не дуже солоними гарнірами або нейтральним соусом. Врятувати ситуацію може і використання м'яса як інгредієнта для інших страв – наприклад, салатів, шаурми тощо.
Далі поговоримо про сценарій, коли ви ще не почали готувати шашлик.
Пересолив шашлик – що робити до смаження м'яса
У цій ситуації є кілька способів, які допоможуть вам врятувати м'ясо:
- Якщо пересолений маринад, додайте в нього трохи цукру, червоного вина або ігристого.
- Збалансувати смак м'яса може допомогти лимонний сік або оцет – кислотність трохи нейтралізує солоність.
- Промийте м'ясо під проточною водою, підсушіть і замаринуйте знову – але вже без солі. Залиште його хоча б на 30 хвилин, щоб смак трохи вирівнявся.
- Додайте в маринад більше м'яса – воно перетягне на себе сіль.
- Покладіть у ємність із замаринованим м'ясом розрізану на часточки картоплю, яка вбере в себе трохи солі. Цей метод допоможе тільки на початковому етапі, а не коли м'ясо вже пробуло в цьому маринаді деякий час.
До речі, якщо ви боїтеся пересолити м'ясо, додавати сіль краще наприкінці – вже перед смаженням або навіть під час самого процесу.
Шашлик жорсткий – що робити з м'ясом
Отже, ми розібралися, як вирішити проблему пересоленого м'яса. Але що як зі смаком проблем немає, а жувати шашлик просто неможливо? Так буває, якщо ви неправильно замаринували м'ясо або перетримали його на вогні.
Розповідаємо, як виправити жорсткий шашлик. Загорніть шматки м'яса у фольгу, додайте туди зовсім небагато олії, лимонного соку, загорніть і відправте в духовку. Тримайте його там приблизно 10-25 хвилин за температури 160°C.
Другий варіант – протушкуйте м'ясо. Звісно, це буде не зовсім шашлик, але погодьтеся, з'їсти гарне м'ясо все ж краще, ніж викидати.
А ось щоб м'ясо не стало занадто жорстким у процесі маринування, важливо дотримуватися часових рамок. Курка маринується близько 2-3 годин, свинина – приблизно 4-6 годин.