Поради, як перевірити якість сметани / фото ua.depositphotos.com

Багато хто любить додавати сметану в різні страви, починаючи від салатів і борщу, закінчуючи випічкою та десертами. Але при покупці легко можна потрапити на підробку. Щоб такого не сталося, розповімо вам, як дізнатися, яка сметана справжня.

Як відрізнити справжню сметану від підробки

Візуально справжня сметана за кольором - з кремовим однорідним відтінком. Її поверхня повинна бути без будь-яких плям, але трохи глянцевою. За консистенцією справжня сметана дуже густа, а в особливо якісній навіть буде стояти ложка. Але знаючи всі ці ознаки, відрізнити справжню сметану від підробки вкрай складно, особливо за смаком. Тому, щоб знати, як вибрати натуральну сметану, потрібно використовувати більш ефективні методи.

Як перевірити якість сметани - найкращі способи

У підробках недобросовісні виробники для сметани використовують не класичні інгредієнти у вигляді справжнього молока, а замінники і добавки. Такий неякісний продукт можуть робити з додаванням пальмової олії або ж крохмалю. Відповідно, визначити підробку можна тільки виявивши ці добавки в складі продукту. Опишемо основні способи нижче:

Відео дня
  • В першу чергу потрібно знати, як перевірте сметану на пальмову олію. Для цього треба залишити продукт на третину доби не в холодильнику, а в кімнаті. Сметана з рослинними жирами за цей проміжок часу ніяк не змінить свій запах і консистенцію, а на її поверхні утворюється жовтувата плівка.
  • Існує легкий метод, як перевірити сметану на крохмаль. Додайте в продукт пару крапельок йоду - сметана забарвиться в темно-сірі кольори при наявності в ній крохмалю внаслідок хімічної реакції. В такому випадку ви потрапили на підробку, адже справжня сметана стане світло-коричневого кольору.
  • Ще один хороший спосіб полягає в тому, як перевірити сметану в окропі. Потрібно не більше ложки сметани розмішати в прозорій ємності з гарячою водою. Підробка не буде розчинятися в окропі і опуститься грудками на дно посудини або ж навпаки підніметься на поверхню у вигляді пластівців. Справжній продукт просто розчиняється в гарячій воді, яка отримує молочно-білі відтінки.

Тепер, коли ви знаєте, як перевірити якість сметани в домашніх умовах, треба обов'язково згадати і показники якості натурального продукту.

Простий спосіб, як перевірити сметану на свіжість, полягає в тому щоб спробувати її на смак. Несвіжа сметана буде відчутно гірчити. Якщо ж продукт зовсім зіпсувався, то це буде помітно і візуально - утворюються розшарування, бульбашки з газом, зміниться колір і з'явиться поганий запах.

Раніше ми писали, як зберігати крупи правильно, щоб не було ніяких жуків і молі.

Вас також можуть зацікавити новини: