Поради, як правильно зберігати крупи / фото depositphotos.com

Існує дуже багато різних круп, які ми їмо, і відповідно тримаємо вдома після покупки. Але якщо не дотримуватися правил зберігання, то в них можуть завестися жуки або міль. Про те, як зберігати крупи в домашніх умовах – розповімо в матеріалі.

Як зберігати крупи - стережіться комах

Щоб розуміти, як зберігати крупи, щоб не завелися жучки, потрібно знати про причини появи там комах. Справа в тому, що їх личинки можуть бути в ній вже в момент покупки, за чим треба уважно стежити. Тому після придбання продукту його краще термічно обробити на сковорідці. Щоб уникнути проблем, важливо враховувати всі умови того, як зберігати крупи, щоб не завелася міль. Заборонено їх тримати в простих пакетах з поліетилену або ж залишати в заводській упаковці, пластикові контейнери теж не підходять.

Так в чому краще зберігати крупи? Для збереження продукту найбільше підходить скляна тара або ж ємності з кераміки або металу. Але при цьому необхідно теж пам'ятати, як зберігати крупи в скляних банках: їх потрібно завжди щільно закривати і тримати в темному місці.

Відео дня

Як правильно зберігати крупи - корисні лайфхаки

Радячи, як зберігати крупи, згадати лайфхак про те, як не допустити появу в них комах, буде дуже корисно. Опишемо найефективніші з них:

  • Потрібно використовувати народні методи - добре будуть відлякувати жучків покладені в ємність часник, гіркий перець або лавровий листок.
  • У шафку, де ви зберігаєте крупу, можна покласти мішечки з лавандою, полином, гвоздикою або м'ятою.
  • Полиці шаф регулярно протирайте за допомогою оцту.

Важливо розуміти, що поради, в чому зберігати крупи і макарони, відрізнятися особливо не будуть, адже вони мають злакове походження і відповідно "загрози" для них однакові.

Як зберігати крупи довго - важливо знати

Велике значення має не тільки те, в чому зберігати крупи, а й загальні умови. Щоб продовжити термін служби продукту, необхідно обов'язково враховувати ще кілька важливих факторів, крім уникнення появи комах. З цієї причини відповідь на питання, як зберігати крупи тривалий час, полягає саме в цьому.

У місці, де ви зберігаєте продукт, має бути сухо і тепло, світло туди не повинно потрапляти. При цьому заборонено використовувати в якості сховища підвали, неутеплені балкони або холодильник. Справа в тому, що низькі температури і велика вологість повітря стануть причиною швидкого псування продукту. Тож оптимальним вибором буде шафка на кухні або ж комора.

Раніше ми писали про те, що робити, якщо завелися жучки в борошні - чи можна їсти, як врятувати.

Вас також можуть зацікавити новини: