Як зберігати часник / фото ua.depositphotos.com

У воєнний час овочі добре насичують і допомагають пережити небезпеку. При дотриманні умов овочі можуть зберігатися кілька місяців і вам не потрібно буде поповнювати запаси. Раніше ми розповідали, як зберігати моркву і як зберігати цибулю удома. А в цій статті опишемо правила зберігання часнику в квартирі.

Часник найкраще зберігати при кімнатній температурі. Холодні місця на зразок льоху або холодильника для нього не підійдуть.

Як зберігати часник в банці

Простерилізуйте трилітрові банки окропом і щільно викладіть в них часник. Зберігайте при кімнатній температурі. Накривати кришкою не потрібно.

Відео дня

Як зберігати часник в панчохах

У панчохи або колготки запхніть часник, зав'яжіть зверху і підвісьте. Панчохи добре пропускають повітря, що сприяє довгому зберіганню часнику.

Як зберігати часник в мішечку або сітці

Сітчасті або полотняні мішечки відмінно підходять для зберігання часнику. Також добре підходить сумка-авоська. Покладіть часник в мішок, зав'яжіть і підвісьте або поставте на полицю.

Як зберігати часник в ящику

Викладіть часник в пластиковий ящик з сітчастими стінами. Ящик поставте на полицю або під столом.

Як зберігати часник в борошні

На дно великої каструлі насипте приблизно 10 см борошна. Заповніть каструлю часником, посипте борошном зверху і накрийте кришкою. Борошно добре вбирає вологу, завдяки чому овоч може зберігатися кілька місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: