Волоський горіх - популярний в Україні продукт, яким запасаються багато людей. Термін зберігання такого горіха - 2 роки, при дотриманні певних умов. Основна вимога - відсутність прямих сонячних променів і різких перепадів температури. УНІАН розповість, як зберігати горіхи очищені і в шкаралупі.
Раніше ми говорили про те, чим корисний волоський горіх для організму людини.
Як і де зберігати очищені волоські горіхи - рекомендації
Очищати горіхи радять тим, хто хоче заощадити місце при зберіганні. Ядра горіхів потрібно підсушити в мікрохвильовці при 100-150°C 10 хвилин, щоб знезаразити їх. Очищені горіхи найкраще зберігати в герметично закритій тарі - скляній банці або пластиковому контейнері. У такому вигляді очищені горіхи можуть зберігатися близько 12 місяців.
Якщо вас цікавить, чи можна зберігати в холодильнику волоські горіхи, то однозначно - так, можна. Ядра потрібно звільнити від шкаралупи і розфасувати горіхи в зіп-пакети. В якості альтернативи підійде будь-яка пластикова тара і та, що щільно закривається кришкою. У такому вигляді в холодильнику волоські горіхи можна зберігати 4-5 місяців, в морозилці - 1 рік.
Де і скільки зберігається волоський горіх в шкаралупі
Волоський горіх можна взагалі не очищати - він відмінно зберігається і в своєму природному вигляді. Перш, ніж відправляти горіхи на зберігання, їх потрібно ретельно вимити і розкласти на деко у включеній духовці - так у вас вийде підсушити горіхи і знезаразити їх. Без сушки горіхи будуть зберігатися гірше - зайва волога або невідповідні умови стануть причиною псування і гниття продукту.
Ідеальна тара для зберігання горіхів в шкаралупі - це утеплені ящики або стелажі в коморі. Головне - забезпечити горіхам хорошу вентиляцію і відсутність прямих сонячних променів. Також волоські горіхи можна зберігати в пластикових контейнерах і полотняних мішках. Термін зберігання в такому вигляді - 2 роки.