Волоський горіх користь / фото REUTERS

Волоський горіх є найдешевшим і найбільш популярним в Україні, він добре росте в наших погодних умовах. Цей горіх вкрай багатий вітамінами і корисними речовинами. Його головним недоліком є висока калорійність.

Волоський горіх для крові

Попри свою високу жирність, волоський горіх ефективно знижує рівень холестерину в крові. Калій і магній в складі горіхів знижують ризик інфарктів та інсультів, зміцнюють стінки судин, призводять до норми артеріальний тиск.

Користь волоського горіха для нервової системи

Волоський горіх корисний для нервової системи через багатий вміст фолієвої кислоти і вітамінів групи в.ці речовини допомагають впоратися зі стресом і депресією, покращують настрій. Волоський горіх корисний при безсонні і нервозності.

Відео дня

Користь волоського горіха для жінок

Волоські горіхи позитивно впливають на гормональний фон жінок. Корисні вони при порушеннях менструального циклу і хворобливих місячних. Речовини в складі цього продукту нормалізують роботу статевих залоз. Вагітним жінкам рекомендується їсти цей горіх для профілактики дефіциту заліза.

Шкода і користь волоських горіхів / pixabay.com

Волоський горіх для імунітету

Корисною для імунітету вважається олія горіха. Її рекомендується приймати для зміцнення імунітету проти респіраторних захворювань. Також олія волоського горіха має протипухлинну дію і підвищує опірність радіації.

Користь волоського горіха для шкіри

Олія волоського горіха корисна не тільки для імунітету, але і для шкіри. Вона зволожує і заспокоює шкіру, допомагає боротися з роздратуванням і лущенням. Таке олію застосовують для кращого загоєння ран, тріщин, виразок, венозного варикозу, однак рани не повинні кровоточити. Корисно наносити її перед засмагою.

Чим шкідливий волоський горіх

  • Цей горіх є дуже сильним алергеном. З обережністю його слід вживати людям, схильним до алергій.
  • Волоський горіх не можна їсти при псоріазі, екземі, нейродерміті та інших шкірних захворюваннях, оскільки продукт може загострити хворобу.
  • При хворобах кишечника і підшлункової залози вживати горіх небажано.
  • Переїдання від волоських горіхів може викликати головні болі, запалення мигдалин, набряк горла. Рекомендується з'їдати не більше 100 г горіха на добу.
  • Волоський горіх дуже калорійний - він містить 653 ккал/100 г. З обережністю приймати людям із зайвою вагою.

Вас також можуть зацікавити новини: