Навіщо додавати воду у фарш - лайфхак / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Соковиті котлети з хрусткою і красивою скоринкою - це ідеальне блюдо як для повсякденного столу, так і для святкових бенкетів. Але далеко не завжди виходить приготувати смачні соковиті котлети без допоміжних інгредієнтів. Виникає закономірне питання, що додати в фарш для котлет, щоб зберегти їх соковитість, але не порушити основну структуру.

УНІАН розповість, як приготувати соковиті котлети без зайвого клопоту

Як отримати соковиті котлети - головні правила

Не так багато інгредієнтів, які є в стандартному домашньому холодильнику, здатні викликати додаткове виділення корисного м'ясного соку у фаршу. Перш за все зрозуміти, що можна додати в фарш для соковитості можна, виходячи зі своїх смакових уподобань. Класичні методи - це, звичайно, цибуля і молоко, але є і альтернативні варіанти, такі як лід і мінеральна вода, про них і розповімо докладніше.

Відео дня

Для чого в фарш додають мінеральну воду

Вуглекислий газ, що міститься в бутильованій мінеральній воді - це один з найдієвіших і робочих способів надати вашим котлет додаткову соковитість і легкість. Сама мінеральна вода також сприяє більш інтенсивному виділенню соку за рахунок активних елементів, що містяться в ній. Але варто враховувати важливу деталь - води слід додавати лише невелику кількість і тільки на етапі приготування фаршу, так як при подальшому процесі підготовки вона тільки зіпсує основну консистенцію. При приготуванні фаршу, білкові сполуки в м'ясі, з якого зроблений фарш, піддаються нагріванню, а отже, частково згортаються. Тут стає зрозуміло, навіщо додавати воду в фарш - вона запобіжить цьому процесу.

Для чого в фарш додають лід

За своїми властивостями лід подібний і мінеральній воді з одним винятком - в залежності від води яку ви заморозите, в ній будуть або не будуть присутні ті самі корисні мінеральні сполуки. Льоду слід додати меншу кількість, ніж води. Намагайтеся постійно стежити за станом фаршу, так як при дробленні лід розбивається в повному обсязі, і розтанувши, дасть зайву рідину - соковиті котлети не вийдуть. Так само як і у випадку з простою водою, лід слід додавати тільки на етапі заготівлі фаршу.

Що додати в фарш для котлет для соковитості - варіанти

Слідуючи з рецептурних складових страви, ви можете експериментувати зі складом на свій смак та розсуд. Наприклад, якщо у вас стоїть завдання приготувати рибні котлети, спробуйте додати в підготовлений фарш кілька крапель лимонного соку або низькопроцентного фруктового оцту. Це додасть котлет пікантний присмак і наситить їх власним натуральним соком, внаслідок чого "махінації" з водою не будуть потрібні.

Яловичі і свинячі фарші мають велику примхливість до вологи за рахунок своєї більш щільної консистенції, ніж рибні. Якщо ви хочете більш натурального і насиченого смаку, подумайте, що додати в фарш для котлет для соковитості - невелику частину свинячого топленого жиру, шпик або підкопчене сало, і не шкодуйте спецій, так як вони тільки сприяють розкриттю смакових властивостей приготованої страви.

Вас також можуть зацікавити новини: