Повня в серпні 2023 / depositphotos.com

Серпень 2023 року буде надзвичайним - у ньому буде дві повні, на початку і наприкінці місяця. При чому обидві водночас будуть супермісяцями. Що це означає та які сюрпризи нам готує перша повня - розповідаємо в матеріалі.

Що таке супермісяць

Супермісяць - це триденний період, коли в повню Місяць знаходиться максимально близько до Землі. Зазвичай відстань між Місяцем і нашою планетою становить 384 400 км, але на початку серпня Місяць буде знаходитися на відстані 357 530 км від Землі. Місяць буде на 7,1% більшим і на 15,6% яскравішим, ніж звичайний повний місяць. Таке явище відбувається 3-4 рази на рік, і це буде другий супермісяць 2023 року.

Осетрова повня - чому так називається

Перша повня серпня називається "Осетровою". Як відомо, більшість назв для повного місяця придумали індіанці Північної Америки. Так ось, серпень вважався дуже вдалим для лову осетра, тому і місяць - Осетровий. 

Відео дня

Є у повні й інші назви: Кукурудзяна, Зернова, Рисова.

Перша повня в серпні 2023 - точний час і особливості

Повню і супермісяць можна буде спостерігати 1 серпня 2023 року о 21:31 за київським часом. Місяць буде знаходитися в сузір'ї Водолія і в цей момент буде особливо яскравим.

Водолій - це знак звільнення, дослідження і відходу від норм. Він відомий своєю незалежністю і бунтарським характером, але це зовсім непогано. Використовуючи цю енергію, можна знайти спосіб проявити себе і слідувати своєму серцю, а не робити так, як хоче суспільство. Також астрологи вважають, що цей час - ідеальний для підведення підсумків за останні півроку. Ця повня допомагає зробити переоцінку цінностей не тільки власної значущості, але і в любові, партнерстві та фінансових питаннях.

Що не можна робити в повню

Повний Місяць чинить досить сильний вплив на людину поза її волею. Багато людей стають нервовими та імпульсивними, загострюються хронічні захворювання, з'являється безсоння й апатія. На період повні випадає найбільша кількість нещасних випадків і самогубств - люди не можуть впоратися з енергетикою Місяця. Тому в цей період важливо остерігатися деяких речей.

Що не треба робити в повню:

  • з ким-небудь конфліктувати - може бути багато провокацій, але на них не слід реагувати;
  • починати нову роботу, бізнес;
  • займатися важкою працею, брати на себе роботу понад норму;
  • брати гроші в борг, оформляти кредити;
  • піддаватися негативним думкам;
  • вживати алкоголь, важку їжу. 

Також в цей період краще відкласти хірургічні операції (якщо вони не термінові) і краще утриматися від тривалих поїздок. Буде непогано в цей час просто "залягти на дно".

Що можна робити в повню

 Під час повні люди відчувають сильний приплив енергії, стають дуже активними, у багатьох загострюються емоції. Дуже важливо в цей період часу направити енергію в правильне русло.  

Що потрібно робити в повню: 

  • завершувати розпочаті справи;
  • наводити в домі порядок, викидати мотлох;
  • помиритися з тим, з ким у сварці;
  • втілювати в життя творчі задумки - в цей час у багатьох відкриваються таланти;
  • починати схуднення, догляд за тілом.  

Слідкуйте в цей період за думками і намагайтеся займати голову тільки хорошим.

Раніше ми публікували місячний календар на серпень 2023 з сприятливими і несприятливими днями.

Вас також можуть зацікавити новини: