П'ятниця 13 - е-небезпечний день / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

У жовтні 2023 року настане п'ятниця 13, яка здавна вважається небезпечним і несприятливим для будь-яких починань днем. Таке марновірство склалося приблизно пару століть назад. Число 13 завжди вважалося нещасливим і "відьомським", а п'ятниця у езотериків вважається найважчим днем тижня. Таким чином п'ятниця 13-е в масовій культурі стала вважатися особливо небезпечною.

Втім, надмірно нервувати через цей день не варто, адже те, наскільки вдало пройде день, залежить лише від вас. У занадто забобонних людей може розвинутися фобія п'ятниці 13-го, яка шкодить здоров'ю. 

Коли п'ятниця 13 у 2023 році

У 2023 році всього дві п'ятниці випадало на 13-е число. Перший такий день був у січні, другий - у жовтні. У 2024 році теж буде дві "небезпечні" п'ятниці - у вересні та грудні.

Якою буде п'ятниця 13 жовтня

П'ятниця 13 жовтня 2023 року пройде під впливом знака Зодіаку Терези. Цей день буде меланхолійним і депресивним. Всі проблеми будуть здаватися людям в 10 разів серйознішіми, а дрібні неприємності здадуться трагедією. Загальний тонус організму знизиться, посилиться втома, загостряться внутрішні комплекси і переживання.

З планет за п'ятницю 13 числа в жовтні відповідатиме Венера. Астрологи вважають, що під впливом цієї планети жінкам не можна перепрацьовувати, нервувати, сумувати. Жінки в цю дату в більшій емоційній небезпеці, ніж чоловіки.

Під впливом знака Терезів людям неймовірно важко приймати рішення. Всі стають нерішучими і недовірливими. Складні завдання краще відкласти на потім. У цю п'ятницю 13 краще взагалі не починати ніяких справ, інакше зіткнетеся з безліччю труднощів в процесі виконання завдання. День краще присвятити відпочинку і плануванню.

П'ятниця 13-прикмети, що не можна робити

Згідно забобонів в п'ятницю 13 не варто вирушати в подорож, ходити на побачення, починати нові справи. А ось народжені 13 жовтня люди, за словами езотериків, є яскравими і незвичайними особистостями. Їм уготована велика доля.

У п'ятницю 13 числа існує багато заборон. Нумерологами вважається, що в такий день не можна:

  • піднімати тяжкості;
  • робити дорогі покупки;
  • приймати ризиковані рішення;
  • згадувати нечисть і чорта;
  • брати і давати гроші в борг (повернути не вийде);
  • вирушати в довгу подорож;
  • грати весілля;
  • розводити багаття;
  • неакуратно поводитися з гострими і колючими предметами.

Важливо відзначити, що езотерика не є наукою і всі забобони щодо п'ятниці 13 числа не підкріплені фактами. До цього дня не варто ставитися занадто серйозно. З приводу такої рідкісної події можна відправити другу або родичу кумедну картинку.

П'ятниця 13 - картинки

Картинки п'ятниця 13 / дизайн УНІАН, фото ua.depositphotos.com
П'ятниця 13 листівки / дизайн УНІАН, фото ua.depositphotos.com
З п'ятницею 13 картинки / дизайн УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Листівки з п'ятницею 13 прикольні / дизайн УНІАН, фото ua.depositphotos.com
П'ятниця 13 картинки смішні / дизайн УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Вас також можуть зацікавити новини: