В Україні сьогодні відзначають День залізничника / фото УНІАН

В Україні сьогодні відзначають День залізничника - професійне свято працівників залізничного транспорту, який щорічно відзначають 4 листопада.

Історія свята

Свято засноване 1896 року в Російській імперії. До наших днів дата його святкування неодноразово змінювалася. Після призначення в 2000 році генеральним директором Державної адміністрації залізничного транспорту України Георгія Кірпи Президентові України було внесено пропозицію про святкування Дня залізничника 4 листопада. Згідно з Указом Президента України «Про внесення зміни до Указу Президента України від 15 липня 1993 року № 257» від 11 грудня 2002 № 1140/2002 День залізничника відзначається щорічно 4 листопада.

Українська залізниця

Читайте такожДень Казанської ікони Божої Матері 2019: молитва і привітання

Відео дня

Українська національна залізнична компанія "Укрзалізниця", за офіційними даними, забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень Укрзалізниця" займає четверте місце в Євразії, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.

У відомстві "Укрзалізниці" перебуває шість залізниць (Львівська, Одеська, Придніпровська, Південна, Південно-Західна, Донецька), майже півтори тисячі станцій, 125 основних вокзалів, більше 21 тисячі кілометрів шляхів, більше 7 тисяч пасажирських і майже 120 тисяч вантажних вагонів.

Вітання з Днем залізничника

Ваш день настав! Відкладіть молотки обхідники, сховайте прапорці, дорогі працівники служби перевезень, провідників і машиністів просимо звільнити вагони! Строго за розкладом настав час приймати заслужені вітання! Залізничників просимо радіти і насолоджуватися побажанням легкого шляху, лояльного керівництва і адекватних пасажирів! Ту-ту!

***

З Днем залізничника! Нехай локомотив удачі везе тебе за прямими дорогами життя. Хай дні твої будуть яскравими і барвистими, як краєвиди за вікном купе, нехай на кожній зупинці на тебе чекає удача і нехай завжди на твоєму шляху горить зелене світло. Бажаю великих перемог, високої зарплати, нехай все йде добре, завжди прямого шляху, великого щастя і удачі.

***

Нехай життя ваше буде блискучим, як рейки. Нехай ваш успіх буде нескінченним, як залізничні колії. Ідіть до намічених цілей, як локомотив. Нехай дрібні неприємності, проносяться повз, як краєвиди за вікном поїзда. Бажаю, благополуччя і кар'єрного зростання, бажаю, щоб робота приносила тільки радість. З Днем працівників залізниці.