Як ворожити на Святвечір і Різдво / artmagicbox.ru

У ніч перед Різдвом 6 січня, а також 7 січня наші предки ворожили на суджених, найближче майбутнє, заміжжя або народження дитини.

УНІАН зібрав для Вас найпопулярніші та оригінальні способи ворожінь, які використовували наші предки на Святвечір і Різдво.

Найпростіше ворожіння на Святвечір на судженого

Це раніше було дуже популярне ворожіння на судженого. Так, в ніч перед Різдвом дівчата виходили на вулицю і запитували ім'я у першого зустрічного чоловіка. Те ім'я, яке він виголосить, й було іменем майбутнього супутника.

Читайте такожСьогодні православні відзначають Святвечір

Ворожіння на Різдво за сновидіннями

Наші пращури говорили, що у різдвяну ніч можна піти в гості з ночівлею. А влаштувавшись спати на новому місці, потрібно промовити такі слова: "Ложусь на новом месте, приснись жених невесте". Образ судженого повинен приснитися тому, хто загадує.

Ворожіння на Різдво на майбутнє

Береться декілька чашок відповідно до кількості тих, хто ворожить. У чашки кладуть обручку, монету, хліб, цукор, цибулю і сіль, а в одну - наливають воду.

Кожен з тих, хто ворожить, обирав собі чашку із заплющеними очима. Обручка - до весілля; монета - до грошей; хліб - до достатку; цукор - до веселощів; цибуля - до сліз; сіль - до нещастя, вода - жодних змін у найближчому майбутньому чекати не варто.

На Різдво заведено ворожити на дітей / фото УНІАН

Ворожіння на дітей на Різдво

На Різдво ворожать і заміжні жінки - на дітей. Чи з'явиться в будинку малюк, можна було дізнатися, повороживши на обручку. Жінка кладе її в блюдце, заливає водою і ставить у холодне місце. Вранці слід уважно подивитися на застиглу воду - якщо її поверхня рівна і гладка, дітей в цьому році не буде, а от горбок символізував поповнення в родині.

Багатий чи бідний наречений: ворожіння на Різдво

Дівчина повинна вийти ввечері на вулицю і порахувати кілки в паркані, примовляючи: "Багатий, бідний, вдівець, холостець". На якому слові зупинитися, такий і наречений буде.

Раніше УНІАН зібрав ідеї привітань з Різдвом на словах і картинках.